Teknoloji

Microsoft’un iş ilanı birleştirilmiş Windows ve Windows Phone geliştirme platformunu işaret ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows 8 ile Windows Phone 8’in aynı çekirdeği paylaşmasının üstünde epey bir durmuştu. Yeni yayınlanan bir iş ilanı bu alanda şirketin yeni adımlar atmayı planladığını gösteriyor. WMPowerUser sitesi tarafından dikkat çekilen ilan, Microsoft’un Windows Mağaza’dan dağıtılan uygulamalar ile Windows Phone’u daha yakın hâle getirecek geliştirme platformunun inşasında çalışacak yazılım geliştirme mühendisi aradığını gösteriyor.

windows-rt-screenshot-00026

Söz konusu ilan kaldırılmış olsa da Google’ın önbelleği üzerinde bu sayfanın kaydına rastlamak mümkün. İlanda “Windows Phone’da çalışacak Windows Mağaza uygulamalarını veya tersini geliştirmek ister misiniz?” diye soruluyor. Aranan kişinin tablet ve dizüstü bilgisayarlar için geliştirilen bir platformu akıllı telefon biçimine uygun hâle getirme konusunda karşılaşılacak teknik zorlukları aşması bekleniyor.

Windows Phone Mağaza’dan dağıtılan uygulamalar eskiden Metro olarak adlandırılan, şimdilerde ise “modern” olarak tabir edilen Windows 8 ve Windows RT uyumlu uygulamalar. Hedefin gerçek anlamda bir çapraz platform desteği sağlamak olup olmadığı bilinmiyor, ancak ilanda ekibin Windows RT ve Windows Mağaza’nın birçok API ve yazılımcıları ilgilendiren elementleri Windows Phone tarafına taşıyacağı işaret ediliyor. Görünen o ki, Microsoft Windows için yazılım geliştirenlerin işlerini Windows Phone’a da uyumlu hâle getirmeleri için gerekli her türlü çabayı gösterecek.

İlgili >> ZDNet, WMPowerUser

İLGİLİ HABERLER