Teknoloji

Microsoft’un beklenen Xbox Series S konsolu için yeni bir ipucu

Microsoft'un beklenen Xbox Series S konsolu için yeni bir ipucu

Microsoft’un bu ay içinde ikinci bir yeni nesil Xbox oyun konsolunu göstereceği söyleniyor. Daha ucuz fiyata sahip olacak bu konsol da Xbox Series S adını taşıyabilir.

The Verge sitesi Microsoft’un yeni nesil Xbox kumandasına ait fotoğraflara ulaştı. Bu fotoğraflarda beyaz renkli kumandanın paketinde Xbox Series S adlı konsolun bahsi de geçiyor. Zak S adlı Twitter kullanıcısı da bu kumandayı satın aldığını belirtiyor. Bu sayede de fotoğrafların gerçek olduğu doğrulanıyor.

Yeni kumanda bir indirim sitesinde satışa çıktı. Paketin kenarında yazılanlara bakıldığında bu kumandanın Xbox Series X ve Xbox Series S konsollarıyla çalıştığı görülüyor. Microsoft henüz Xbox Series S’in resmi duyurusunu gerçekleştirmedi. Hatta beyaz renkli Xbox Series X kumandasının varlığını da doğrulamadı.

Beyaz renkli gizemli Xbox Series X kumandası geçen ay internette görülmüştü. Yeni bir D-Pad, dokulu tetik tuşları ve yeni paylaş düğmesi dikkat çeken unsurlar arasında bulunuyordu. Bu en son sızıntı da daha önceki kumanda sızıntısıyla örtüşüyor. Ürün paketi de bu kumandanın çok yakında mağazalarda satışa sunulacağını gösteriyor.

Xbox Series S Microsoft’un ikinci ve daha ucuz yeni nesil Xbox konsolu olacak. Bu ürün içeride Lockhart kod adıyla anılıyor. Geçen haziran ayında sızan bir Microsoft dokümanı şirketin iki yeni nesil konsol ile ilgili planlarına ışık tutuyordu. Microsoft’un “Dante” kod adlı Xbox Series X geliştirici araç seti, oyun geliştiricilerine özel bir Lockhart modunu açmaya izin verecek. Bu sayede Microsoft’un ikinci konsoluyla erişmek istediği performans profiline ulaşılacak.

Lockhart kod adlı konsolun 7.5 GB kullanılabilir RAM’e, 4 teraflop civarında GPU performansına sahip olacağı ve Xbox Series X ile aynı CPU’ya sahip olacağı söyleniyor. Microsoft’un Xbox Series S’i ağustos ayı içinde göstereceği söyleniyor. Bu konsol, şirketin Xbox konsolunu Xbox Game Pass Ultimate (Xbox Live ve Xbox Game Pass) ile paketlenmiş biçimde, aylık ücret karşılığında sunma planının da önemli bir parçasını oluşturacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER