Teknoloji

Microsoft yüzlerce çalışanıyla yollarını ayırdı

microsoft copilot ai

Microsoft’un farklı birimlerde görev yapan çok sayıda çalışanıyla yollarını ayırdığı söyleniyor. Bu, yazılım devinin de küresel ekonomik sıkıntılardan etkilenen teknoloji şirketleri arasına girdiği anlamına geliyor.

Konuyla ilgili olarak şirket tarafından Axios‘a gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Tüm şirketler gibi, biz de iş konusundaki önceliklerimizi düzenli olarak değerlendiriyoruz ve bu doğrultuda yapısal ayarlamalar gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda işimize yatırım yapmaya ve önemli alanlarda istihdam yaratmaya devam edeceğiz.”

Yazılım devi, kaç kişiyle yollarını ayırdığı konusunda bilgi vermedi. Ancak Axios’un haberine göre, şirket 1000’den biraz daha az sayıda çalışanıyla vedalaştı.

The Verge editörlerinden Tom Warren, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Deneyimler & Cihazlar, Xbox ve Hukuk birimlerinde işten çıkarmalar yapıldığını belirtti. İşten ayrılanların bazılarının yaşı ilerlemiş çalışanlar olduğu da ifade edildi. Microsoft’un farklı seviyelerde ve bölgelerde işten çıkarmalar gerçekleştirdiğinin de altı çizildi. Kısacası şirket küresel ölçekte geçerli bir karar aldı.

Microsoft bu hamlesinin sinyallerini daha önce vermişti. Windows, Office ve Teams ekipleri için işe alımları yavaşlatan şirket, personel önceliklerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğinin altını çizmişti. Temmuz ayında 180 bin kişilik iş gücünde yüzde 1 oranında bir kesintiye giden yazılım devi, Azure ekibi için verdiği iş ilanlarını da kaldırmıştı. Google ve Meta gibi teknoloji devleri de geçtiğimiz dönemde benzer adımlar atmıştı. Google işe alımları yavaşlatırken, Meta’da şu sıralarda işten çıkarmalar başlamış durumda.

İLGİLİ HABERLER