Manşetler

Meta’da işten çıkarmalar ve yeniden yapılanma süreci başladı

meta metaverse
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dünyanın en önemli sosyal medya platformlarından ikisini bünyesinde barındıran Meta’da işten çıkarmalar ve ekiplerin yeniden yapılandırılması süreci başladı. Maliyetleri azaltmak için bu adımları atan şirket, yaptığı değişiklikleri “işten çıkarma” olarak tanımlamak istemese de; sessiz sedasız ciddi sayıda çalışanıyla yollarını ayırıyor. Şirketin daha kapsamlı çıkarmalara hazırlandığı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Meta’nın şimdiye kadar kaç çalışanının işine son verdiği bilinmiyor. Çalışanlara şirket bünyesinde farklı işlere başvurma imkanının sunulduğu, ancak bunun için sadece 30 günlük bir süre tanındığı belirtildi. The Wall Street Journal’ın haberine göre, şirketin itibarı ve performans notu yüksek çalışanları da işten çıkarılıyor.

Yaşananları sürpriz olarak nitelemek ise pek mümkün değil. Gelirleri azalan Meta’nın çalışan sayısını azaltacağının ve bazı projelerini sonlandıracağının sinyali bir süredir veriliyordu. Şirketin ekonomik bir darboğazdan geçtiğini söyleyen CEO Mark Zuckerberg, daha az kaynakla daha fazla şey yapmaları gerektiğini dile getirmişti.

Zuckerberg bir süre önce çalışanlara şirketin zorlu bir dönemden geçtiğini söylemiş ve müdürlerden de ekiplerinde düşük performans gösteren kişileri belirlemeleri istenmişti. Maliyet azaltma çalışmaları çerçevesinde 2021’de 10 milyar dolar kaybeden Reality Labs biriminin bazı projeleri iptal edilmişti. Taşeronlar üzerinden Meta için çalışan onlarca kişinin işlerine de bu dönemde son verilmişti.

İLGİLİ HABERLER