EğlenceTeknoloji

Microsoft yeni oyun servisi için kayıtları açtı

Microsoft yeni oyun servisi için kayıtları açtı
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Microsoft, xCloud çevrimiçi oyun servisinin ön izlemesi için kayıtları açtı. İlk etapta ABD, İngiltere ve Güney Kore’de yaşayan kullanıcılar ön izlemeye kayıt olabilecek. Yazılım devi, xCloud’un herkese açık deneme sürecinin ekim ayında başlayacağını açıklamış, ancak kesin bir tarih vermemişti. Microsoft, önümüzdeki haftalarda sınırlı sayıda kişiye test sürecine katılmaları için davetiye göndermeyi planlıyor.

Microsoft, xCloud’un ilk ön izleme sürecini mümkün olduğunca küçük tutmaya çalışıyor. Bu çaba, oynanabilecek oyunların sayısına da yansıyor. Microsoft tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Project xCloud’un herkese açık ön izleme sürecinin ilk aşamasında öne çıkarılan oyunlar Gears 5, Halo 5: Guardians, Killer Instinct ve Sea of Thieves olacak. İlk test döneminde bu oyunların aktif ve bağlı oyuncularından önemli geri bildirimler toplamayı hedefliyoruz. Ön izleme döneminde içerik katalogumuzu genişletmeye devam edeceğiz ve bu konuyla ilgili detayları kısa süre içinde sizlerle paylaşacağız.”

xCloud ön izlemesine katılmak isteyenlerin Android 6.0 veya üstü bir sürümün yüklü olduğu bir Android telefon veya tablete sahip olması gerekiyor. Bu tabletin Bluetooth 4.0’ı desteklemesi de koşullar arasında yer alıyor. Bluetooth uyumlu Xbox One oyun kumandası ve Microsoft hesabı da gereksinimler listesini tamamlıyor. Microsoft, Game Streaming adını taşıyan yeni bir uygulamayı da Google Play Store’da yayınlayacak. Ancak sadece test sürecine katılanlar bu uygulamaya giriş yapabilecek.

Microsoft xCloud için mobil operatörlerle birlikte çalışıyor

Yazılım devi, xCloud için mobil operatörlerle de yakın bir çalışma yürütüyor. Şirketin Güney Kore’de SK Telecom ile yaptığı 5G odaklı işbirliğii önümüzdeki haftalarda hayata geçecek. ABD’de T-Mobile, İngiltere’de ise Vodafone, Microsoft’un xCloud platformunu 5G şebekelerine uyumlu hâle getirmek için birlikte çalıştığı operatörler konumunda.

[irp]

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Huawei Matepad SE 11 4GB 128GB Gri
Huawei Matepad SE 11 4GB 128GB Gri
Satın Al
Xiaomi Redmi Pad 2 8GB 256GB 11 inç Tablet Mor
Xiaomi Redmi Pad 2 8GB 256GB 11 inç Tablet Mor
Satın Al
Baseus EnerFill FC51 Bipow 2 Pro – 30.000 mAh 22.5W Powerbank – Beyaz
Baseus EnerFill FC51 Bipow 2 Pro – 30.000 mAh 22.5W Powerbank – Beyaz
Satın Al
Ugreen Nexode 25.000 Mah 165W Akıllı Ekranlı, Dahili Usb-C Kablolu, Hızlı Şarj Powerbank, 55995B
Ugreen Nexode 25.000 Mah 165W Akıllı Ekranlı, Dahili Usb-C Kablolu, Hızlı Şarj Powerbank, 55995B
Satın Al
Ttec Smartcharger Gan 45W AVS Pd Seyahat Hızlı Şarj Aleti + Usb-C - Usb-C 3A 120 cm Kablo Neon
Ttec Smartcharger Gan 45W AVS Pd Seyahat Hızlı Şarj Aleti + Usb-C - Usb-C 3A 120 cm Kablo Neon
Satın Al
Tüm Fırsatları Gör

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Microsoft xCloud için bir iş modeli veya çıkış tarihi açıklamış değil. İşleri ağırdan alıyor gibi görünen şirket, testlere kendi kalite kriterleri karşılanıncaya kadar devam edeceğe benziyor. Xbox için ayrı bir Game Streaming özelliği üstünde de hâlâ çalışılıyor. Bu özellik Xbox sahiplerine kendi kütüphanelerindeki oyunları telefonlarında oynama imkanını verecek. Söz konusu özelliğin ön izlemesinin de ekim ayında hazır hâle gelmesi hedefleniyor.