Eğlence

Microsoft mobil cihazlar için Xbox oyun mağazası kuruyor

microsoft xbox

Microsoft Xbox oyun mağazasını mobil platformlara taşımaya hazırlanıyor. Şirketin Apple’ın App Store’u ve Google Play Store ile rekabet etmek amacıyla gerçekleştirmeyi planladığı bu hamle, ilginç bir şekilde ortaya çıktı.

Microsoft’un Activision-Blizzard anlaşmasının onayı için İngiltere’nin Rekabet ve Piyasalar İdaresi’ne (CMA) sunduğu belgeler, şirketin mobil Xbox oyun mağazası planlarını gözler önüne serdi.

Microsoft anlaşmanın onaylanması durumunda Xbox mağazanın mobil platformlara taşınacağını ve böylelikle oyuncuların yeni bir Xbox Mobil Platformu’na çekilebileceğini belirtiyor. Yazılım devi böylelikle ezeli rakipleri Apple ve Google ile rekabet etmeyi hedeflediğini de açık bir şekilde ifade ediyor: “Hedefimiz mobil cihazlarda kullanıcıları Google Play Store’dan veya App Store’dan Xbox’ın mobil mağazasına kaydırmak. Ancak bunun tüketici davranışında ciddi bir değişim gerektirdiğinin farkındayız.”

Microsoft popüler içerik ve oyunlar sunan başka stüdyoları da satın almayı hedefliyor ve buna izin verilmesini istiyor. Yazılım devi sunacağı oyun kataloguyla oyuncuların App Store veya Google Play Store yerine kendi mağazasına gelmesini hedefliyor.

Microsoft Xbox oyun mağazasını mobil platformlara nasıl taşıyacağı konusunda net bir bilgi vermiyor. Android’de rakip bir mağaza açmak bir problem teşkil etmiyor. Ancak iOS’te Apple’ın kuralları bunu imkansız hâle getiriyor. Bu kurallar nedeniyle Xbox Cloud Gaming servisini iOS’e getiremeyen şirket, web uygulamasıyla yetinmek zorunda kalmıştı. Microsoft yine aynı yöntemle Xbox oyun mağazasını iOS’te kullanıcılara sunabilir.

İLGİLİ HABERLER