EğlenceTeknoloji

Microsoft Xbox Live yola yeni ismiyle devam edecek

Microsoft Xbox Live kesintilerini telafi etmeye hazırlanıyor

Microsoft Xbox Live platformunun adını “Xbox network” olarak değiştiriyor. İsim değişikliğinin izleri, beta kullanıcıları tarafından Xbox’ın kontrol panelinde görülmeye başladı. Yüklenen kliplerde “Xbox Live” yerine “Xbox network” ismi görülüyor. Microsoft da isim değişikliğini doğruladı.

Microsoft tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “‘Xbox network’ temelde yatan çevrimiçi Xbox servisini temsil ediyor. Microsoft Hizmetler Sözleşmesi’nde bu konuyla ilgili olarak değişiklikler yapıldı. ‘Xbox Live’ yerine ‘Xbox network’ ismine geçilmesinin sebebi servisi Xbox Live Gold’dan ayrıştırmak.”

Xbox Live ismi şirket tarafından 18 yıl boyunca kullanılıyordu. Major Nelson olarak da bilinen Larry Hryb, uzun süre boyunca “Xbox Live’ın Major Nelson’ı” olarak anılmıştı. Ancak artık Hryb de kendisinden “Xbox’ın Major Nelson’ı” şeklinde bahsediyor.

Microsoft, Xbox Live isim değişikliğinin ipucunu ağustos ayında Hizmetler Sözleşmesi’ndeki güncellemeyle vermişti. Şirket o dönemde isim değişikliği ve Xbox Live Gold servislerinin sonlandırılacağı iddiasını reddetmişti. Bunun yerine Xbox Live Gold’un fiyatı artırılsa da, kısa süre içinde bu kararı geri almıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER