Teknoloji

Microsoft Xbox için moderasyon şirketi Two Hat’i satın aldı

microsoft xbox

Microsoft, Xbox platformundan zararlı içerikleri uzak tutmak adına içerik moderasyonu şirketi Two Hat’i satın aldı. Bundan yaklaşık 10 yıl önce eski bir Disney Interactive güvenlik uzmanı tarafından kurulan Two Hat, yapay zekâdan yararlanarak mesajlardan, görsellerden, kullanıcı adlarından ve videolardan milyarlarca insan etkileşimini sınıflandırıyor ve filtreliyor. Uzun yıllardır Xbox topluluklarını geliştirmek için Two Hat ile çalışan Microsoft’un satın alma için ne kadar ödediği şu an için bilinmiyor.

Xbox ürün hizmetleri yöneticisi Dave McCarthy, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Son birkaç yıldır Microsoft ve Two Hat, proaktif moderasyon teknolojisini oyun ve oyun dışı deneyimlere yerleştirmek ve zararlı içerikleri topluluklarımıza erişmeden önce engellemek için çalışıyor. Two Hat’in teknolojisi Xbox, Minecraft ve MSN’deki küresel topluluklara güvenli bir ortam sağlamamıza yardımcı oldu.”

Bu satın almayla Microsoft’un oyunlardaki birinci taraf içerik moderasyonunu geliştirmesi bekleniyor. Moderasyon hizmetinin Microsoft’un tüketici hizmetlerini de kapsaması amaçlanıyor. Tüketici hizmetleri için büyük planları olan Microsoft, yeni uygulamalarının yönetimi için eski Uber yöneticisi Manik Gupta’yı transfer etmişti.

Microsoft bir süredir popüler uygulamaları satın almaya çalışıyor. Şirket TikTok, Pinterest ve Discord gibi platformlarla ilgilenmişti. Yazılım devinin CEO’su Satya Nadella, Microsoft’un içerik yapımcılarına ve topluluklara odaklanmayı istediğini belirtmişti. Çevrimiçi topluluklarda da moderasyon önemli bir yere sahip.

Two Hat, Microsoft tarafından satın alınsa da diğer müşterilerine hizmet vermeyi de sürdürecek.

Microsoft, Xbox ağı için bundan üç yıl önce bir dizi metin tabanlı filtreyi hayata geçirmişti. Bunun öncesinde de Xbox şefi Phil Spencer, oyunlardaki toksik ortamla mücadele planının duyurusunu yapmıştı. Uzun süredir Microsoft’a bazı moderasyon konularında yardımcı olan Two Hat’in bu yeni yapıyla nasıl bir rol üstleneceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER