Teknoloji

Microsoft Word ortak çalışmayı kolaylaştıracak bir özelliğe kavuşuyor

microsoft word

Microsoft Word içinde test edilmeye başlanan yeni bir özellik, kullanıcıların dosya yönetimini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Pek çok kullanıcının Word belgelerinde daha fazla metin ekleyecekleri yerleri belirtmek için notlar oluşturduklarının farkına varan yazılım devi, “yapılacaklar” özelliğiyle bu notları biraz daha güçlü ve anlamlı kılmayı planlıyor. Söz konusu özellik, kullanıcıların kendileri veya aynı belge üzerinde çalışan arkadaşları için bıraktıkları notların takibini yapacak.

Word’de belgelere yorum bırakma özelliği çok uzun süredir mevcut. Ancak yeni yapılacaklar özelliği, kullanıcıların “todo:” veya “<<Buraya bir şeyler ekle>>” yazdıkları yerleri otomatik olarak tespit edecek ve bu noktaları otomatik olarak öne çıkaracak. Bu unsurların bir listesini oluşturacak olan Word, bu listenin bireysel veya ortaklaşa biçimde kullanılmasına izin verecek.

Bu bildirimle birlikte arkadaşlara bir e-posta gönderilecek. Kullanıcılar e-postayı yanıtlayarak ilgili belge ve bildirim üzerinde aksiyon alabilecek. Örneğin, bir iş arkadaşınız bir Word belgesine resim dosyası eklenmesini istediğinde ve sizi etiketlediğinde, gelen bildirim e-postasına resimle yanıt verilebilecek ve o resim doğrudan belgeye eklenebilecek.

Microsoft belgelerdeki notları tespit edebilmek için özdevinimli öğrenme teknolojisinden yararlanıyor. Zamanla “<<Buraya görsel ekle>>” şeklindeki kalıpların bile sistem tarafından algılanabilmesi öngörülüyor.

Microsoft Word için sunduğu bu yeni özellikle ortak çalışma deneyimini biraz daha hızlandırmayı amaçlıyor. Özellikle e-posta bildirimleri üzerinden belgelere içerik eklenebilmesinin Word’ü grup çalışmasına daha uygun bir mecraya dönüştüreceği rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER