Teknoloji

Microsoft Word Flow iOS klavyesini App Store’dan kaldırıyor

microsoft word flowMicrosoft Word Flow adını verdiği Windows Phone klavyesini 1 yılı aşkın bir süre önce iOS’e getirmişti. Word Flow, kendine özgü tek elle kullanım moduyla dikkat çekmeyi başarmıştı. Şirket uzun soluklu deneyinin ardından Word Flow’u App Store’dan kaldırma kararı aldı.

Konuya ilişkin olarak bir destek notu yayınlayan Microsoft, Word Flow’u kullananlara SwiftKey’e geçiş yapmalarını tavsiye etti. Açıklamada “Word Flow deneyi artık sona erdi.” ifadesi kullanıldı.

Microsoft iOS platformu için Word Flow dışında başka seçenekleri de test etmişti. Bu testlerin sonucunda şirket nihai kararını SwiftKey’den yana vermiş gibi görünüyor. Microsoft Swiftkey’i geçtiğimiz yılın başlarında satın almıştı. Yazılım devi bu satın almadan birkaç ay sonra ise Swiftmoji adını verdiği bir emoji klavyesini kullanıma sunmuştu. Microsoft tarafından satın alınmadan önce de hatırı sayılır bir kitleye ulaşan SwiftKey, iOS ve Android ekosisteminde aralarında Google Gboard’un da bulunduğu çeşitli klavye uygulamalarıyla rekabet ediyor.

Microsoft Word Flow tek elle kullanım moduyla dikkat çekmişti

Word Flow Türkiye’de App Store’a giriş yapmasa da, klavyeyi kullananlar özellikle tek elle kullanım modunun etkileyiciliğine dikkat çekmişti. Word Flow’un ilgi çeken özelliklerinin SwiftKey’e aktarılma ihtimali konusunda Microsoft’tan şimdilik bir işaret gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER