Teknoloji

Microsoft Windows organizasyonunda değişiklik çalışmalarını sürdürüyor

microsoft yapay zekâ

microsoft windowsMicrosoft Windows biriminde gerçekleştireceği yeniden yapılanmayı geçtiğimiz mart ayında duyurmuştu. Söz konusu yeniden yapılanma çerçevesinde Windows şefi Terry Myerson’ın şirkete veda edeceği ve Microsoft’un Windows’u iki farklı ekibe ayıracağı belirtilmişti.

Oluşturulan yeni ekiplerden biri “Deneyimler & Cihazlar” adını taşıyor. Microsoft hafta içinde yaptığı değişikliklerle de bu ekibi şekillendirmeyi sürdürdü. The Verge sitesinde yer alan habere göre, ekip bünyesinde yer alan Windows Insiders test programını, Edge internet tarayıcısını, partner başvurularını ve tasarım çalışmalarını Joe Belfiore yönetecek.

Söz konusu değişiklik, geçmişte Windows Phone’un yüzü olan Belfiore’nin Windows’un daha önemli parçalarından sorumlu olacağı anlamına geliyor. Daha önce Office biriminde görev yapan Rajesh Jha ise deneyimler ve cihazlar ekibinin genel yönetimini üstlenecek.

Microsoft Windows 10’un Story Remix, Fotoğraflar ve 3D çalışmalarında önemli görevler üstlenen Kudo Tsunoda’yı da şirket içinde farklı bir göreve kaydırdı. Tsunoda Windows öncesinde Kinect, Xbox oyunları ve HoloLens gibi projelerde de görev yapmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER