Teknoloji

Microsoft Windows birimi içinde idari olarak yeniden yapılanmaya gidiyor

Microsoft’un Windows birimi içinde yeniden yapılanmaya gideceği ve bazı üst düzey müdür ve yöneticilerin görevini değiştireceği söyleniyor. Bu yeni organizasyonun şirketin telefon, Xbox ve PC birimlerini daha yakın tutma planı çerçevesinde hazırlandığı belirtilirken, bazı tanınmış isimlerin de koltuklarını kaybedebileceği ifade edildi.

windows-8-start-230413

Microsoft’un yeni organizasyonunu gün içinde resmi olarak duyurması bekleniyor. Ancak resmi duyuru öncesinde çalışanların süpervizörlerle bir araya gelmesinin ardından yeniden yapılanmaya ilişkin bazı bilgiler de dışarıya sızdı. Gelen haberlere göre, bu yeni dönemde Windows ve Windows Phone’dan sorumlu isim olan Terry Myerson’a bağlı olarak çalışan yedi kişi olacak.

Bu yedi kişi arasında geliştirme, test ve programlama ile ilgili yöneticiler ve Windows biriminin telefon, tablet, Xbox ve PC servislerinin yöneticileri bulunacak. Özel projelerden sorumlu yöneticiler de Myerson’a bağlı olacak. Gelişim ekibinin yönetimini Henry Sanders; telefon, tablet ve PC’den sorumlu ekibin yönetimini ise Joe Belfiore üstlenecek. Mark Whitten Xbox ekibini yönetirken, Chris Jones Servisler biriminin başında olmaya devam edecek.

Yeni yönetim kadrosu içinde adları anılmayan test birimi yöneticisi Grant George, eski Windows servisleri yöneticisi Antoine Leblond ve Jon DeVann’ın şirketteki gelecekleri ise belirsizliğini koruyor.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER