Teknoloji

Microsoft Windows Collaboration Display ile toplantı odalarını akıllandıracak

microsoft windows collaboration display

microsoft windows collaboration displayMicrosoft Computex 2018’de yeni bir tür konferans odası ekranının tanıtımını gerçekleştirdi. Yazılım devi bir taraftan Surface Hub gibi bir ürünü müşterilerine sunarken, bir taraftan da diğer ekran üreticileriyle Windows Collaboration Display ürünleri için birlikte çalışacak.

Ekranlar şirketlerde bulunan mevcut Windows 10 PC’lere bağlanacak ve içindeki dahili sensörler yardımıyla Microsoft’un Azure altında sunduğu akıllı Nesnelerin İnterneti özelliklerinden yararlanabilecek. Sensörler odadaki kişilerin varlığını algılayacak, böylelikle işletmelere bir odanın ne kadar ısıtılması veya soğutulması gerektiği konusunda geri bildirim verecek. Ayrıca oda ayırtma sistemlerinin de verimliliğini artıracak.

Yüksek çözünürlüklü, çoklu dokunma destekli bu ekranlar Surface Hub’da olduğu gibi ekran kalemi desteği de barındırıyor. Microsoft bu ekranların uzak alan mikrofonları sayesinde Cortana’yı da kullanmaya imkan tanıyacağını söylüyor. Ayrıca üzerindeki kamera sayesinde Microsoft Teams veya diğer yazılımlar üzerinden video konferans da gerçekleştirilebiliyor.

Yeni ekranlar toplantı odalarında konferans deneyimini daha yükseğe çıkaracaktır. Genellikle şirketler normal TV’leri veya projektörleri kullanıyor. Ancak bu tür ekranlar kalem girişi desteği, çoklu dokunma ve akıllı sensörlerle daha akıllı kullanım sağlıyor. Microsoft bu ekranları kendisi üretmeyecek, Sharp veya Avocor gibi iş ortaklarının desteğiyle bu yılın sonlarına doğru piyasaya sunmaya başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER