Teknoloji

Microsoft yeni emoji simgelerini Windows 11’e getirdi

microsoft windows 11 emoji
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Fluent tasarım tarzına sahip olan emoji setlerini bu hafta Windows 11’de kullanıma sunuyor. İşletim sistemi için bir dizi önemli hata düzeltmesini ve bu yılın başlarında ön izlemeye sunulan yeni emoji simgelerini içeren yeni bir isteğe bağlı güncelleme kullanıma sunuluyor. Emoji simgeleri tamamen yeni bir tarza sahip olsa da, Microsoft’un daha önce vaat ettiği üç boyutlu görünümü değil, iki boyutlu görünümü tercih etti.

Windows 11’deki yeni emoji simgeleri, Microsoft’un standart ataç emojisini Clippy karakteriyle değiştirdiği için, Clippy’nin geri dönüşünü de içeriyor. Bu emoji parlak ve doygun renkler içerecek şekilde yeniden tasarlandı, ancak onları öne çıkaran üç boyutlu özelliklerden yoksun.

Temmuz ayında tasarım blogunda bir paylaşımda bulunan Microsoft, “Yeni emoji stili yalnızca Windows 11’de kullanılabilir ve iki boyutludur.” demişti. “Windows 10 müşterileri için hâlâ çeşitli emojiler sunuyoruz.” Aynı blog yazısı, Microsoft’un 2B yerine 3B tasarımları tercih ettiğini ve emojilerimizin çoğunu canlandırmayı seçtiğini belirtiyor.

Microsoft’un bu yılın başlarında Windows 11’de gösterdiği etkileyici 3B emoji simgelerini görüp göremeyeceğimiz belli değil. 3B’nin olmaması, Microsoft’un Windows’ta emoji görüntülemek için kullandığı renkli yazı tipi biçiminin teknik sınırlamalarıyla ilgili olabilir. Apple, emojisini oluşturmak için bitmap’leri kullanırken, Microsoft çok daha ölçeklenebilir ve emoji daha düzse dosya boyutu avantajlarına sahip bir vektör formatı kullanıyor.

Bu Fluent emojilerinin 3B ve animasyonlu sürümlerinin Microsoft Teams gibi ürünlerde görünmesini bekliyoruz, ancak yeni emojiyi Windows’ta görmek istiyorsanız, bunun için Windows 11’e yükseltme yapmanız gerekecek. Microsoft, bunun olmadığını açıkça belirtti, bu yeni emojiyi Windows 10’a getirmeyi planlamadığını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER