Teknoloji

Microsoft Windows 11 için verdiği 3D emoji sözünü tutamadı

Microsoft daha önce Windows 11 ve başka ürünlerinde 3D emoji sunma sözü vermişti. Şimdilik bu sözü yerine getiremeyen ve 2D düz emojilerde takılı kalan şirket, yeni emojilerini Windows 11’in geliştirici kanalı sürümlerinde sergilemeye başladı.

Ancak geliştirici kanalında görülen emojiler de Microsoft’un sözünü verdiği gibi değil. Şirketin geçtiğimiz temmuz ayında Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda gösterdiği emojilerden farklı emojiler sunması, bu konuda bir fikir değişikliği yaşandığını düşündürüyor.

Windows Insider ekibinin kıdemli program müdürlerinden Brandon Le Blanc, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Windows 11’de 2D emojileri kullanmaya devam edeceklerini belirtti. Le Blanc, Windows ekibinin son paylaşımlarında kullanılan emoji görsellerinin de yanlış olduğunu sözlerine ekledi.

microsoft windows 11Microsoft Windows 11 için 3D emoji sözünü vermesine rağmen neden iki boyutlu emojilere dönüş yaptığı konusunda somut bir açıklama yapmadı. Ancak 2D tasarımın daha çok uygulamada sorunsuz çalışması nedeniyle Microsoft’un bu emojileri tercih ettiği düşünülüyor. 3D emojilerin farklı ekranlarda ve çözünürlüklerde farklı görünmesi de Microsoft’un seçimini etkileyen olası faktörler arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER