Teknoloji

Microsoft Windows 10’da Mail kullanıcılarını Edge’i kullanmaya zorlayacak

Microsoft, Windows 10’un gelecek versiyonu için yeni bir değişikliği test ediyor. Bu durum işletim sistemini kullanan herkesi sinirlendirecek gibi görünüyor.

Yazılım devi, Windows Mail uygulaması içinden tıklatılan bağlantıların Microsoft Edge’de açılması özelliğini test etmeye başlayacağını söyledi. Bu değişiklik ne anlama geliyor? Eğer Chrome ya da Firefox, Windows 10 yüklü sisteminizde varsayılan internet tarayıcısı olarak ayarlıysa, buna rağmen Microsoft, Mail uygulaması içinde bir bağlantıya tıkladığınızda bunu Edge içinden açmaya zorlayacak.

Bu saçma değişikliğin benzerini Microsoft daha önce de denemişti. Cortana kullanıcılarını Bing aramayı kullanmaya ve sonuçları da varsayılan olarak ayarlanan diğer internet tarayıcıları yerine Microsoft Edge içinde açmaya zorlamıştı. Microsoft yöneticisi Dona Sarkar, yayınlanan blog yazısında, her zaman olduğu gibi, Windows Insider Programı camiasından geri dönüşleri beklediklerini kaydetti. Tahmin ediyoruz ki, bu girişimi nedeniyle şirkete bir hayli fazla geri dönüş olacaktır.

Microsoft, Windows 10 kullanıcılarını Chrome’dan Edge’e geçmeye ikna etmek için her yolu deniyor. Yazılım üreticisi Windows 10’da varsayılan internet tarayıcısını değiştirmeyi zorlaştırmış, Google Chrome’un pil ömrüne olumsuz etkide bulunduğuna dair videolar hazırlamıştı. Aynı zamanda Windows 10 içinde kullandığı bazı reklamlarla Edge’in tanıtımını yapmaya çalışmıştı. Ancak bunların hiçbir yararı olmadı gibi görünüyor. Chrome en çok kullanılan masaüstü internet tarayıcısı olmayı sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER