Teknoloji

Microsoft Windows 10’un kilit ekranında reklam göstermek istiyor

microsoft-windows-spotlight-290415

Microsoft’un Windows 10 için hazırladığı yeni kilit ekranı da Build 2015 etkinliğinde tanıtıldı. Söz konusu kilit ekranı, zamanla değişecek ve cihazın kullanımına göre kendisini kişiselleştirecek. Yeni kilit ekranının aktivasyonu isteğe bağlı olsa da, ekranı kullanmayı tercih edenler Bing ana sayfasına bir hayli benzeyen bir görüntüyle karşılaşacaklar. Microsoft tarafından sağlanan güzel bir fonun üzerindeki belli noktalara gelindiğinde kullanıcılara önemli bilgiler gösterilecek. Arka plan fotoğrafının haftada bir kez değişeceği belirtilirken, ekran üzerindeki noktalarda kullanıcılara Windows 10’a dair çeşitli ipuçları ve uygulama önerileri verilecek. Söz konusu uygulama önerilerini ”reklam” kategorisinde değerlendirmek pek yanlış olmayacaktır.

Yeni kilit ekranı ”Windows Spotlight” adını taşıyor. Microsoft yöneticisi Joe Belfiore, Spotlight’ın cihazını yeni alan kullanıcılara çok geniş bir ölçekte yardımcı olacağını belirtti ve Cortana’nın işlevlerinin anlatılması veya tablet sahiplerine çizim uygulamalarının gösterilmesini bahsettiği yardıma örnek olarak gösterdi.

Microsoft’un insanların hem Windows’la hem de Windows uygulamalarıyla etkileşim içinde tutma isteğinin bir parçası olan Spotlight, arka plan fotoğraflarıyla kullanıcıların gözlerine de hitap ediyor. Ancak uygulama tavsiyesinde dozun aşılması durumunda Windows Spotlight’ın nasıl tepkiler alacağı henüz kestirilemiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER