Teknoloji

Microsoft Windows 10 için finali yaptı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-logo-021014

Microsoft Windows 10’u nihayet bitirdi, bu ay sonunda çıkışa hazır hâle getirdi. The Verge sitesinin Microsoft’un planlarından haberdar kaynaklardan aldığı bilgilere göre yazılım devi 10240 sürümünü RTM (üretim sürümü) kopyası olarak belirledi. PC üreticileri bu sürümü piyasaya sunacakları makinelere yüklemeye başlayacaklar.

Microsoft 10240 sürümünün çıkışını bugün itibarıyla yapıyor, RTM’in herkese duyurusunu da haftasonunda gerçekleştirecek veya bu dönüm noktasını pas geçip doğrudan iki hafta sonraki lansmana doğru ilerleyecek.

Windows 10’un çıkışı 29 Temmuzda planlanıyor, ancak yeni Windows 10 PC’lerinin çıkışı birkaç hafta sonra olabilir. Microsoft şu anda daha fazla mevcut ve yeni cihaz sahiplerinin daha fazla terfisiyle ilgileniyor.

Microsoft ilk olarak 10240 sürümünü Windows 10 test kullanıcılarına çıkaracak ve işletim sisteminin lansmanının yanı sıra çıkarılacak yamalara ve düzeltmelere odaklanacak. RTM süreci Microsoft için önemlidir, özellikle Windows 95’in sonlandırıldığı 20 yıl öncesinden bu yana, yeni bir sürümün çıkışının artık iyice yaklaştığını haber veren niteliktedir.

Gelecekte Windows 10’un düzenli şekilde güncellendiğini göreceğiz, özellikle yerleşik uygulamalar yeni deneyimler kazanacak ve işletim sisteminin sunduğu deneyimi daha da güçlendirecek. Microsoft gelecekteki güncellemeleri ilk olarak Insider programı kullanıcılarına sunacak, onlar test ettikten sonra da daha geniş kapsamlı şekilde bütün Windows 10 kullanıcılarına dağıtacak.

İLGİLİ HABERLER