Teknoloji

Windows 10 dağıtımına 190 ülkede başlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-baslat-290715

Beklenen gün sonunda geldi. Microsoft Windows 10 için düğmeye bastı, güncelleme mevcut masaüstü, dizüstü ve tablet bilgisayarlara sunulmaya başladı. Microsoft Windows 10 güncellemesini dünya çapında 190 ülkeye aynı anda sunmaya başlıyor.

Windows 10 Microsoft’un şimdiye kadar çıkmış olan en iddialı işletim sistemi olma özelliğini taşıyor. Windows 8’in devrimsel olarak nitelendirilen kullanıcı arayüzü bile Windows 10’un yeni kullanıcı arayüzü yanında solgun kalıyor. Microsoft Windows 10 ile birlikte geçmişte verdiği bazı sözleri yerine getirmeye çalışıyor. Bunların başında Başlat menüsü yer alıyor. Windows 8 ile birlikte yerini Başlangıç Ekranına bırakmış olan geleneksel Başlat menüsü Windows 10 ile birlikte geri dönüyor. Ancak Microsoft tamamen eski tip Başlat menüsü sunmak yerine, Windows 8’deki modern görünümden de bazı izleri Başlat menüsüne taşıyarak yeni bir şeyler deniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Galeri: Windows 1.0’dan Windows 10’a Microsoft’un Windows sürümleri

Windows 10 ile birlikte farklı donanım platformları için tek bir işletim sistemi sunuluyor. Geleneksel bilgisayarlardan tabletlere, oyun konsollarından mikro denetçilere kadar farklı birçok cihaz Windows 10 ile çalışabilecek.

Windows 10’un iddialı yenilikleri de bulunuyor. Windows Phone 8.1 ile birlikte akıllı telefonlara sunulmuş olan sanal asistan Cortana bunların başında geliyor. Ne var ki, Cortana henüz Türkiye’de kullanılabilir olmayacak. Bunun dışında Continuum, Edge internet tarayıcısı, Microsoft Hello güvenlik çözümü gibi birçok yenilik Windows 10 ile birlikte kullanıcılarla buluşuyor.

Windows Mağaza da Windows 8’deki sönük görüntüsünden kurtularak Windows kullanıcılarına daha fazla yardımcı olacak ve onların oyun ve uygulamaları daha kolay şekilde bulmalarını sağlayacak bir yapıya bürünüyor.

Windows 10 güncellemesini nasıl alacaksınız? Eğer Windows Insider kullanıcısıysanız, Windows 10 güncellemesini veya güncelleme bildirimini çoktan aldınız. Windows 7 veya Windows 8 yüklü sisteme sahip olup daha önce Windows 10 rezervasyonunu yaptıranlar da kademeli olarak Windows 10’a geçiş yapacak. Sistemleri Windows 10’a geçişe hazır olduğunda bu durum bildirimle haber verilecek. Eğitim veya Kurumsal lisans sahibi olan Windows kullanıcıları da 1 Ağustostan itibaren Windows 10 güncellemesini almaya başlayacak.

Mevcut Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları Windows 10 güncellemesini ilk 1 yıl boyunca ücretsiz olarak alacak.

Bu arada Windows 10 Mobile ile yüklü cihazları sonbahardan itibaren göreceğiz. Mevcut Windows Phone 8 telefonlarına Windows 10 Mobile güncellemesi de ilerleyen aylarda yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER