Teknoloji

Microsoft Teams evden çalışmanın yükünü kaldıramadı

microsoft teams
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Teams, koronavirüs salgını nedeniyle pek çok şirket tarafından alınan evden çalışma kararının yükünü kaldıramamışa benziyor. Avrupa’daki kullanıcıları, Microsoft’un kurumsal sohbet ve iletişim aracı Microsoft Teams’e erişimde sıkıntı yaşıyor.

Kullanıcılar, Microsoft Teams’e giriş ve mesajların iletilmesi konusunda sorunla karşılaştıklarını belirtiyor. Microsoft’un Twitter’daki destek hesabından yapılan açıklamada ise “Microsoft Teams’teki mesajlaşmayla ilgili sorunları inceliyoruz” ifadesi kullanıldı.

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle pek çok şirket, personellerinden çalışmalarına evlerinde devam etmelerini istiyor. Bu süreçte de Teams ve benzeri servislerin varlığı büyük önem taşıyor.

Okullar da Microsoft Teams’in sunduğu imkanlardan yararlanıyor. Hollanda’daki bazı okullar, öğrencilerinin sorularını iletebilmek için Microsoft Teams’ten yararlanabileceğini belirtmişti.

Microsoft Teams, bu yıl ikinci kez benzer bir sıkıntı yaşıyor. Servis, geçtiğimiz ay da Microsoft’un önemli bir SSL güvenlik sertifikasını yenilemeyi unutması nedeniyle geçici süre için çökmüştü. 3 saatlik kesintinin ardından sorunu düzelten yazılım devi, Teams’in kullanıcılarından özür dilemişti.

İLGİLİ HABERLER