Teknoloji

Microsoft Teams destekli kulaklıklara tek tuşla hızlı kullanım özelliği geliyor

microsoft teams kulaklık

Microsoft’un çeşitli iş ortaklarıyla birlikte geliştirdiği Microsoft Teams sertifikalı çeşitli kulaklıkları var. Şimdi bunların bir kısmına sohbet uygulamasıyla daha fazla şekilde entegre olma imkanı tanınıyor. Yeni eklenen bir buton özelliği sayesinde kulaklık sahipleri Teams sohbetlerini bir Windows PC’de hızlı biçimde ön plana getirebilecekler. Aynı zamanda bir sohbete katılma, cevapsız çağrıları ve sesli mesaj kutusunu kontrol etme gibi işlemleri gerçekleştirebilecekler.

Bazı mevcut kulaklıklara yazılım güncellemesi yoluyla buton desteği getirilecek. Aynı zamanda özel Teams tuşlarını taşıyan çeşitli kulaklık modelleri de çıkacak.

Butonun Teams ile nasıl etkileşim kuracağına ise kulaklık üreticileri karar verecek. Mevcut cihazlarda bu özelliğin yazılım güncellemesi yoluyla etkinleştirilip etkinleştirilmeyeceğinde de karar üreticilerde olacak. Epos ve Poly, yazılım güncellemeleriyle buton desteğini etkinleştireceklerini ve Microsoft Teams ile entegrasyonu derinleştireceklerini açıkladı.

Jabra da yeni Evolve 2 kulaklığında özel bir Microsoft Teams butonu sunuyor. Aynı zamanda bildirimler için uyarılar da mevcut. Logitech’in Zone Wireless ve Zone Wired kulaklıkları da Teams kullanıcılarına tek bir tuşa basarak sohbete katılma izni verecek.

Bir tuşa basarak sık kullanılan kurumsal iletişim uygulamasını açmak eskilerde kalmış gibi görünse de, Microsoft Teams’i çok sık kullananlar bu özelliği beğeneceklerdir. Yeni eklenen tuş desteği tam da Microsoft’un günlük aktif kullanıcı sayısının 75 milyona ulaştığını açıkladığı bir zamanda geldi.

İLGİLİ HABERLER