Teknoloji

Microsoft Surface Pro X daha hızlı işlemciyle yenileniyor

microsoft surface pro x 8

Microsoft, Surface Laptop Go‘yu duyururken ARM tabanlı Surface Pro X dizüstü bilgisayarını yeniledi. Yeni eklemeler arasında güncellenmiş SQ2 işlemci ve Surface serisinin diğer üyelerinde de bulunan klasik platin renk seçeneği ön plana çıkıyor. Yenilenen işlemci çok sayıda uygulama için performans artışı vadediyor. Microsoft dizüstü bilgisayarın pil ömrünün de 15 saati bulacağını belirtiyor.

Donanımdaki ana değişiklik olarak SQ2 işlemci öne çıkıyor. Bu işlemciyi optimize etmek için yine Qualcomm ile çalışan Microsoft, temelde Qualcomm’un en son Snapdragon 8cx Gen 2 5G platformunu 5G desteği olmadan sunuyor.

Geçtiğimiz yılki modelde kullanılan 2880 x 1920 piksel çözünürlüklü 13 inç Pixel Sense, yeni modele de değişmeden geliyor. RAM seçenekleri 16 GB’ye, dahili depolama alanı seçenekleri ise 512 GB’ye kadar çıkan dizüstü bilgisayarda iki adet USB-C girişi bulunuyor. Surface Connect girişi, gigabit LTE bağlantısı için nano SIM kart yuvası ve çıkarılabilir SSD depolama alanı da yeni Surface Pro X’te mevcut.

Bu yenilenen modelde pek fazla bir değişim söz konusu değil. Ancak platin renk seçeneğinin varlığı, yeni klavyeler anlamına geliyor. Microsoft platinin yanı sıra gümüş, siyah mavi ve kırmızı renk seçenekleri de sunacak. Klavyenin üzerinde Surface Pen’in yerleştirilebileceği bir alan da mevcut.

Microsoft, SQ2 işlemcinin sağlayacağı performans artışı konusunda pek büyük vaatlerde bulunmuyor.

Yenilenen Microsoft Surface Pro X, 1499 dolardan başlayan fiyatlarla bugün itibarıyla ön siparişe çıktı. Dizüstü bilgisayar 13 Ekim itibarıyla raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER