Teknoloji

Microsoft Surface Laptop Go ile uygun fiyatlı dizüstü bilgisayar seçeneği sunuyor

microsoft surface laptop go

Microsoft, geçtiğimiz yıl 15 inç ekranlı ilk Surface Laptop’u tanıtmıştı. Yazılım devi, bu sefer ters istikamette bir adım attı ve 12.6 inç ekranlı daha küçük bir model tanıttı. Microsoft Surface Laptop Go adını taşıyan bu yeni cihaz, yurt dışında 549 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Microsoft, Surface Laptop Go’nun baz versiyonunun bile oldukça hızlı çalıştığını iddia ediyor.

Surface Laptop Go’da Intel’in onuncu nesil Core i5 işlemcileri bulunuyor. Bu işlemciye eşlik eden bellek seçenekleri 16 GB’ye, dahili depolama alanı seçenekleri ise 256 GB’ye kadar uzanıyor. Daha büyük ekranlı Surface Laptop’lara bir alternatif olarak konumlandırılmayan Laptop Go; çocuklar, öğrenciler ve bir dizüstü bilgisayara 1000 dolar ödemek istemeyenler için hazırlanmış bir cihaz profili çiziyor.

Tam ölçekli bir Surface klavye ve büyük bir izleme dörtgeni taşıyan Surface Laptop Go, aksesuar desteği bakımından zengin görünüyor. Hem USB-C hem de USB-A girişi bulunan dizüstü bilgisayarda Microsoft’un tescilli Surface girişi de mevcut.

 

Surface Laptop Go, genel itibarıyla Microsoft’un genel dizüstü bilgisayar tasarımının izlerini yansıtıyor. Ancak ekran çerçevelerinin eskiye kıyasla incelmiş olması dikkat çekiyor. 12.6 inç büyüklüğündeki ekran, Surface Laptop Go’yu üretkenlik uygulamalarının kullanımında 10.5 inç ekranlı Surface Go 2’ye kıyasla daha avantajlı kılıyor.

Surface Laptop Go’nun kamerası Windows Hello desteğine sahip değil. Son birkaç yıldır tüm Surface modellerinde bu özelliğin bulunduğunu düşününce Microsoft’un tercihinin şaşırtıcı olduğu söylenebilir. Ancak fiyatın uygunluğu ve ekran çerçevesinin incelmesi, kullanıcıların Windows Hello’yu özlemesinin önüne geçebilir.

microsoft surface laptop goMicrosoft Surface Laptop Go için ön sipariş dönemi bugün itibarıyla başladı. Dizüstü bilgisayar, 13 Ekim’den itibaren mağaza raflarındaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER