Teknoloji

Microsoft Surface Pro 3 tanıtıldı: 12 inç ekran, Intel Core işlemci, ince gövde

Microsoft bu akşam saatlerinde New York’ta düzenlediği bir Surface etkinliğinde yeni Surface Pro 3 tabletin duyurusunu gerçekleştirdi. 12 inç, 2160 x 1440 piksel çözünürlüklü ekrana sahip olan bu tablet aslında dizüstü bilgisayarın yerini alabilecek bir cihaz olma özelliği taşıyor.

microsoft-surface-pro-3-200514-1

Tablet parçası sadece 9.1 mm.’lik kalınlığa sahip olan Surface 3’ün gövdesi de tartıda 800 gr. geliyor. Sürtünme katsayısı yüksek dahili ayağa sahip olan bu tablet sadece hafif bir basınçla istediğiniz gibi duruyor. Düşük gecikmeye sahip sayısal kalem de tabletle birlikte sunuluyor. Bu kalemin ilgi çekici noktası, üstündeki düğmeye bastığınızda tablette bulunan yazı yazma uygulamasının otomatik olarak açılması. Yazılan veya çizilen her şey aynı odada bulunan diğer Surface 3 cihazlarıyla da paylaşılabiliyor.

Surface 3’ün hoparlörleri, Microsoft’un söylediğine göre Surface Pro 2’dekine göre yüzde 45 daha yüksek. Dizüstü bilgisayarlardaki gibi Intel Core i7 işlemci barındıran bu cihaz daha önceki nesil cihaza göre yüzde 10 daha güçlü çalışıyor. Ancak buna rağmen soğutma amaçlı bir fan içermiyor.

Ayrıca pil de önceki nesil ürüne göre daha da geliştirilmi. Her ne kadar sürelerden bahsedilmese de, daha önce çıkan Surface cihazlarına göre yüzde 15 ila 20 oranında daha uzun süre çalıştığı belirtiliyor. USB 3.0 portu sayesinde de yüksek hızlı veri transferi sağlanıyor.

Ayrıca yeni Type Cover kapaklar sayesinde Surface Pro 3 tablet daha estetik görünüyor. Ayrıca üstündeki izleme dörtgeni de yeniden tasarlanarak daha hızlı tepki verir hâle getirildi. Kapak tablete o kadar sıkı şekilde bağlanıyor ki, Surface Pro 3 bu şekilde bir dizüstü bilgisayar havasını fazlasıyla veriyor.

Bu arada 4K uyumlu bir yerleştirme istasyonu da Surface Pro 3 ile opsiyonel olarak sunuluyor. Böylelikle tableti uyumlu bir TV veya monitöre bağlamak mümkün oluyor.

Surface Pro 3, 21 Mayıs tarihinden itibaren ABD’de, 799 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Tabletin Core i3, Core i5 ve Core i7 versiyonları sunulacak.

Surface’in daha önceki versiyonları Türkiye piyasasına giriş yapmamıştı. Surface Pro 3’ün ülkemizde satılıp satılmayacağı da şu an için kesinleşmiş değil.

İLGİLİ HABERLER