Teknoloji

Microsoft’tan 128 GB kapasiteli yeni bir Surface Pro 3

surface-pro-3-010715

Microsoft Surface Pro 3 tablet serisine altıncı modeli ekledi. Yeni cihazın da daha büyük kardeşleri gibi 1.7 GHz Core i7 işlemci ve 8 GB RAM’i bulunuyor, ancak depolama alanı bakımından biraz cimrilik yapıyor gibi görünüyor.

Core i7 işlemci barındıran daha eski modellerde 256 GB veya 512 GB’lık depolama alanı seçenekleri mevcuttu, ancak yeni çeşitte sadece 128 GB’lık depolama alanı bulunuyor. Neyse ki, depolama alanındaki bu azalış fiyat indirimi olarak yansıyor. 128 GB kapasiteli, i7 işlemcili Surface Pro 3’ün fiyatı 1299 dolar olarak belirlendi. Core i5 işlemci ve 256 GB depolama alanlı Surface Pro 3 modeli de aynı fiyattan yurt dışında alıcı buluyor.

Bir yaşını biraz geçmiş bir ürün serisi olan Surface Pro 3’e eklenen bu son modelle birlikte Microsoft, Surface 4’ün beklenmeye başlandığı bu zamanlarda daha ucuz bir seçenek sunmuş oluyor. Ayrıca eylül ayı öncesinde sunulan bu yeni modelle birlikte Microsoft okula dönüş yapacak öğrenciler için de yeni bir alternatif oluşturuyor.

Bu arada Microsoft Almanya ve İngiltere’de de LTE destekli, yenilenmiş Surface 3 modellerini tanıttı. Microsoft iki hafta önce, ilk olarak Japonya’da satışa sunulan bu cihazların önümüzdeki haftalarda ABD’de de piyasada olacağını kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER