Teknoloji

Lenovo rakip ürünü olduğu için Microsoft Surface’i satmayı reddetmiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-surface-pro-3-161015

Dell ve HP, geçtiğimiz ay Microsoft’un Surface Pro 3 tabletini satmaya başlamıştı. Bu listede Lenovo’nun olmaması ise biraz merak uyandırmıştı. Lenovo Başkanı ve COO’su Gianfranco Lanci, şirketinin neden Microsoft Surface’i satmadığına açıklık getirdi. Canalys Channels Forum’da konuşan Lanci, Microsoft’un bu konuda kapılarını uzun bir süre önce çaldığını söyleyen Lenovo COO’su, rakip bir ürünü satmaları için bir neden bulunmadığını ve bunun nedeniyle Redmond merkezli şirketi geri çevirdiklerini dile getirdi.

Lenovo, Microsoft’u belli alanlarda iş ortağı olarak değerlendirse de; tabletler ve dizüstü bilgisayarlarda iki şirketin rakip haline geldiğini unutmamak gerekiyor. Lenovo, “Surface klonu” olarak nitelenebilecek Miix 7000 ile Microsoft’la rekabete hazır olduğunu göstermişti. Lenovo’nun tabletinde de, tıpkı Microsoft Surface Pro 3’te olduğu gibi, ayarlanabilir bir destek ve ekrana manyetik olarak bağlanan bir klavye bulunuyor.

Dell ve HP, müşterilerinden gelen talep doğrultusunda Surface Pro 3 satışına başladıklarını açıklamışlardı. Dell, HP ve Lenovo, geçtiğimiz gün Microsoft ve Intel ile birlikte “PC Ne Yapar?” başlıklı bir reklam kampanyasını başlattı.

Bu kampanya ile dört ya da beş yaşındaki PC’lerin Windows 10 işletim sistemli yeni cihazlarla değiştirilmesi amaçlanıyor. Söz konusu beş şirket birbirleriyle pek çok alanda rekabet etseler de, PC sektöründeki gerileme nedeniyle güçlerini birleştirme yoluna gittiler.

İLGİLİ HABERLER