Teknoloji

Microsoft Surface Laptop 4 hem Intel hem de AMD işlemci seçenekleriyle gelecek

surface laptop 4

Microsoft Surface Laptop 3, Türkiye’de resmi olarak satılmasa da yurt dışında en çok ilgi gören Windows dizüstü bilgisayar modellerinden bir tanesi. Microsoft şimdi bu modelin takipçisi olan Surface Laptop 4 modelini hazırlıyor. Görünüşe göre WinFuture sitesi de yakında beklenen bu cihazla ilgili bazı detaylara ulaştı. Sitenin haberine göre bu dizüstü bilgisayar nisan ayında çıkacak.

En önemli haber, yeni Surface Laptop’un hem Intel hem de AMD işlemci seçenekleriyle geleceği oluyor. AMD işlemcili modeller, Ryzen 5 4680U ve Ryzen 7 4980U dahil olmak üzere Ryzen 4000 mobil serisinden çipler içerecek. Bunlar AMD’nin en iyi silahları sayılmaz, çünkü mevcut nesil Ryzen 5000 mobil serisi bu yılın başlarında duyurulmuştu. Intel modelleri ise, Core i5-1145G7 ve Core i7-1185G7 de dahil olmak üzere, Intel’in en yeni 11. Nesil CPU’larına sahip olacak.

Surface Laptop 4 ile Laptop 3 arasında beklenen farklılıklar

Çiplerin yanı sıra, Laptop 3 ve Laptop 4 arasında çok az değişiklik var gibi görünüyor. WinFuture’un haberinde bununla ilgili başka detaylar da var. Surface Laptop 3’te olduğu gibi Laptop 4 için de 13.5 inç ve 15 inç modeller bulunacak. Tüm modellerde 3:2 görüntü oranlı ekranlar bulunacak. 13.5 inç cihaz 2256 x 1504 piksel çözünürlük, 15 inç cihaz ise 2496 x 1664 piksel çözünürlüğe sahip olacak. Surface Laptop 3’ün ekranları da aynı çözünürlük değerlerine sahip. Microsoft, yıllardır 3:2 görüntü oranına bağlı kalıyor.

RAM tarafında ise 32 GB maksimum değeri göreceğiz. Ancak bu değer sadece Intel işlemcili modellerde sunulacak. AMD işlemcili modellerde en fazla 16 GB RAM olacak. Benzer şekilde, Intel işlemcili modellerde 1 TB maksimum depolama alanı değerine çıkılacak. AMD işlemcili dizüstü bilgisayarlarda ise sadece 512 GB kapasite bulunacak.

Görünüşe göre Microsoft, kasayı ve ekranı aynı tutarak sadece içerideki bileşenlerde değişiklik yapacak. Bu, ilk bakışta çok heyecan verici görülmeyebilir, ancak çiplerin güncellenmesi bile tek başına büyük bir haber sayılabilir.

Her ne olursa olsun, WinFuture haberinde geçen bilgiler de şu anda dedikodu aşamasında bulunuyor. Bu nedenle henüz şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Ancak haftalar geçtikçe ve beklenen lansman tarihi yaklaştıkça Surface Laptop 4 hakkında daha fazla detay ortaya çıkacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER