Teknoloji

Microsoft Surface Ergonomik Klavye görücüye çıktı

microsoft surface ergonomik klavyeMicrosoft’un Sculpt adını taşıyan ergonomik klavyesi, kullanım rahatlığı sayesinde pek çok kişinin takdirini kazanmıştı. Şirket, üç yaşındaki Sculpt’ın halefini sonunda gün yüzüne çıkardı. Microsoft Surface Ergonomik Klavye adını taşıyan yeni model, 129 dolar karşılığında şirketin çevrim içi mağazası üzerinden ön siparişe sunuldu. Klavyenin sevkiyatı ise 21 Kasımda başlayacak. Kullanıcılarını bu sefer bir de fare almaya zorlamayan Microsoft’un belirlediği fiyat yüksek olsa da, klavyenin sunduğu deneyim ve rahatlığın tüm günü masa başında geçirenler için önemine dikkat çekiliyor.

microsoft surface ergonomik klavyeYeni klavye ve selefi arasında bazı somut farklar bulunuyor. Bağlantı seçenekleri bu farklar arasında ön plana çıkıyor. Sculpt’ı bilgisayara bağlamak için USB girişlerinden birini işgal eden özel bir donanım kullanmak gerekiyordu. Surface Ergonomik Klavye ise Bluetooth üzerinden bilgisayara bağlanabiliyor. Klavyeye eklenen rakam takımı ise klavyenin eskisine kıyasla daha fazla bir alan kaplamasına yol açıyor. Sculpt’ta söz konusu rakam takımı ayrı bir parça olarak sunulmuştu.

microsoft surface ergonomik klavye Görünen o ki, Microsoft Ergonomik Klavye’nin seyahatlerde pek kullanılmayacağını düşünüyor. Dolayısıyla rakam takımının doğrudan ana klavyeye yerleştirilmesi mantıklı hâle geliyor. Klavyenin alanının genişlemesi, doğru düzgün bir Fn butonunun eklenmesini mümkün kılmış.

microsoft surface ergonomik klavyeMicrosoft Surface Ergonomik Klavye de iki adet AAA pille çalışıyor. Ancak şirket Bluetooth LE ve akıllı güç yönetimi sayesinde pillerin 12 aylık bir kullanım süresi sağlayacağını vadediyor.

Microsoft Surface Ergonomik Klavye görsel anlamda da bazı değişiklikler sunuyor

Microsoft Surface Ergonomik Klavye görsel anlamda da bazı değişiklikleri beraberinde getiriyor. Klavyenin gri olması bu değişiklikler arasında öne çıkıyor. Avuç içi dayanağı ise Surface Pro 4’ün klavye kapağında da kullanılan Alcantara kumaşıyla kaplanmış. Avuç içi yükseltme imkanının ortadan kalkması ise kimi kullanıcıları üzecek bir tercih olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER