Teknoloji

Microsoft Project Zanzibar ile dijital ve fiziksel dünyaları birleştiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft project zanzibarMicrosoft Project Zanzibar adını verdiği en son araştırma çalışmasını duyurdu. Akıllı bir mat olan Project Zanzibar; dokunmayı, hareketleri ve nesneleri algılayarak dijital ve fiziksel dünyaları bir araya getirmeyi mümkün kılıyor.

Microsoft’un Birleşik Krallık’taki araştırma laboratuvarlarında hazırlanan projenin altında oyuncaklardan hâlâ kopamayan bir grup araştırmacının imzası bulunuyor. Algılamayı, NFC’yi ve çoklu dokunmayı birleştiren Project Zanzibar, nesnelerin akıllı matın üzerine yerleştirildiği ve bu yolla oyunların oynandığı bir geleceğe ulaşılmasını amaçlıyor.

Microsoft tarafından yayınlanan ve Project Zanzibar’ın işleyişini anlatan videoda, NFC çıkartmaları sayesinde nesnelerin hareketinin, konumunun ve duruşunun izlenebildiği çok sayıda oyun görülüyor. Videoda Microsoft’un seçtiği oyunlar öğrenme, programlama ve artırılmış gerçeklik üzerine odaklanmış olsa da, Project Zanzibar’ın Minecraft’ı gerçek Lego bloklarıyla oynamak için büyük bir fırsat olduğu da söylenebilir.

Microsoft Project Zanzibar ile henüz yolun başında olsa da; ZDNet’te yer alan habere göre, şirket projeyi nisan ayı içinde Kanada’nın Montreal şehrinde gerçekleştirilecek ACM CHI Konferansı’nda sergileyecek. Akıllı mat prototipi ile öğrenme ve eğitim üzerine odaklanacağını şimdiden belli eden Microsoft’un hedef kitlesinde okul ve öğrencilerin olacağını anlamak çok da zor değil.

İLGİLİ HABERLER