Teknoloji

Microsoft’un piyasa değeri Google’ı geride bıraktı

microsoft copilot ai

microsoft piyasa degeriMicrosoft piyasa değeri bakımından Google’ı, daha doğrusu Google’ın çatı şirketi Alphabet’i geride bırakmayı başardı. Üç yılın ardından Alphabet’i geçen yazılım devinin piyasa değeri 753 milyar dolara çıktı. Alphabet’in piyasa değeri ise 739 milyar dolarak açıklandı.

Microsoft, dünyanın en değerli şirketleri listesinde Apple ve Amazon’un arkasında üçüncü sırada bulunuyor. Ancak bu durumun sadece geçici olması muhtemel görünüyor. Google’ın 2012’de listede Microsoft’u geride bırakmasının ardından iki şirket düzenli olarak sıralamadaki yerlerini birbirleriyle takas ediyor. Yine de, Microsoft’un yeniden üçüncülüğü kazanması, şirketin hisselerinin 2012’den bu yana ne kadar değer kazandığının görülmesi açısından önem taşıyor.

Şirketin mevcut CEO’su Satya Nadella, görevi 2014’te devralmıştı. O günden bu yana Microsoft hisselerinin değeri ikiye katlandı. Microsoft’un platformlar arasındaki teknolojilerine odaklanan Nadella, bulut ve yapay zekâ gibi konulara büyük önem veriyor. Karma gerçeklik başlıklarının başarısını da garanti altına almak isteyen Nadella, Windows Phone çalışmalarını kesmiş ve her şeyin merkezine Windows’u yerleştiren Microsoft geleneğini de değiştirmişti.

Microsoft gelirlerini farklı iş kollarından elde ediyor. Google’da ise reklamlar toplam gelirde yüzde 90’lık bir paya sahip.

Microsoft piyasa değeri bakımından hâlâ Apple ve Amazon’un arkasında yer alıyor. Apple’ın piyasa değeri 923 milyar dolar seviyesinde seyrediyor. Amazon’un piyasa değeri ise son ölçümlere göre 782 milyar dolara ulaşmış durumda.

İLGİLİ HABERLER