Teknoloji

Microsoft Paint Windows 11 ile yeni tasarıma kavuşuyor

microsoft paint

Microsoft Paint uygulaması da Windows 11 ile birlikte yeni bir yüze kavuşuyor. Mevcut Windows 10 uygulamasındaki seçenek ve araçların büyük kısmı, uygulamanın komut çubuğuna taşınıyor. Buna ek olarak, yeni tasarım koyu renk modunu da Paint’e getiriyor.

Yeni Paint tasarımını Microsoft’un cihazlar ve Windows’tan sorumlu yöneticisi Panos Panay duyurdu. Panay’ın paylaştığı videoda yazı tipi seçicisindeki iyileştirmeler, fırçalar ve koyu renk modu görülebiliyor. Araçlar artık eskiye kıyasla daha kullanılabilir gibi görünüyor. Hızlı seçici sayesinde farklı fırçalar ve efektleri aynı anda gösteriliyor. Yazı tipi seçicisi ise boyut ve hizalama seçeneklerine de kısa sürede erişmeyi sağlıyor.

Katmanlar konusunda bir değişiklik görünmüyor. Ancak Microsoft’un Paint uygulamasının kurdele arayüzünün gelişinden bu yana ilk kez yenilendiğini de hatırlatmak gerekiyor. Biri ara Windows 10’dan Paint’i çıkarmayı planlayan Microsoft, daha sonra bu kararından vazgeçmişti.

Microsoft yeni Paint tasarımını ne zaman Windows Insiders kullanıcılarına sunacağı konusunda şimdilik bilgi vermiş değil.

İLGİLİ HABERLER