Teknoloji

Microsoft OneDrive güncellemeyle fotoğraf saklamak için daha uygun bir yere dönüşecek

microsoft-onedrive-290115-2

Microsoft, Dropbox ve iCloud gibi servislerle rekabet içinde olan bulut depolama platformu OneDrive’ın fotoğraf yönetim araçlarını daha iyi hâle getirmeye hazırlanıyor. Servis için hazırlanan güncellemelerin dağıtımı önümüzdeki haftalar içinde gerçekleştirilecek. Söz konusu güncellemelerle birlikte OneDrive’a harici cihazlardan otomatik olarak fotoğraf aktarmak, bu fotoğrafları net küçük resimler eşliğinde albümlere ayırmak ve serviste saklanan belirli dosya ve fotoğraflar için arama yapmak mümkün olacak.

OneDrive kullanıcıları hâlihazırda iOS, Android ve Windows Phone uygulamalarından servise fotoğraf yükleyebiliyor. Ancak gerçekleştirilecek güncellemeyle birlikte bilgisayara bağlanan kameralardan, USB belleklerinden ve harici sabit disklerden de bulut servisine dosya transfer etmek mümkün olacak. Dosyaların OneDrive’a yüklenmesinden sonra ise kullanıcılar fotoğraflarını eskiye göre daha net küçük resimler sunan albümlere yerleştirebilecek. Düzenleme özelliği ilk etapta web ve iOS kullanıcılarına sunulacak. Android ve Windows Phone cihaz sahiplerinin ise biraz daha beklemesi gerekecek.

microsoft-onedrive-290115-1

Gerçekleştirilen güncellemeyle birlikte OneDrive içinde dosya aramak da kolaylaşacak. Bing’in arama teknolojisini kullanacak olan OneDrive; Office ve PDF dosyalarını içlerinde geçen kelimelerle, fotoğrafları ise çekildikleri yerle veya zamanla aramayı mümkün kılacak. Fotoğraflar ise hem OneDrive tarafından hem de manuel olarak etiketlenebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER