Teknoloji

Microsoft yeni Office arayüzünü test etmeye başladı

microsoft office

Microsoft yeni Office tasarımını test etmeye bugün itibarıyla başladı. Şirket bu tasarım değişiklikleri için ilk işareti geçtiğimiz yıl vermiş ve geçtiğimiz ay da Office’in Windows 11 ile uyumlu yeni arayüzünü sergilemişti. Office Insiders programının kullanıcıları, bu arayüzü şimdiden test edebilecek. Microsoft 365 aboneleri ise yıl bitmeden yeni arayüzle tanışacak.

Office’in araç çubuğuna daha yuvarlatılmış bir görünüm kazandıran Microsoft; Word, Excel, PowerPoint ve Outlook’ta da bazı butonların görünüşünü değiştirdi. Yazılım devi daha önce Office arayüzünde daha çarpıcı yeniliklerin sinyalini vermişti. Şirketin şeritli arayüzden komut çubuğuna geçiş yapmıştı.

Görünen o ki, Microsoft planladığı değişiklikleri kademeli biçimde hayata geçirecek. Şirket klasik tasarımı değiştirme konusunda pek aceleci davranmayacak gibi görünüyor. Microsoft’un uyarlanabilir komut çubuğu üzerindeki çalışmaları da hâlâ devam ediyor.

Yeni Microsoft Office arayüzü hem Windows 10’da hem de Windows 11’de test kullanıcılarının erişimine açılmış durumda. Office Insiders programının katılımcıları yeni arayüzü şimdiden deneyimleyebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER