Teknoloji

Microsoft Office 365 ön izleme sürümünü yayınladı

Office 15’i, nam-ı diğer Office 2013‘ü duyuran Microsoft aynı zamanda farklı çalışma ortamlarında işleri kolaylaştıracak ve verimliliği artıracak Office 365’in yeni versiyonunu da duyurdu. Office 365’in Home Premium, Small Business Premium, Pro Plus ve Enterprise olmak üzere dört farklı versiyonu bulunacak. Fiyat veya final sürümün ne zaman çıkacağına dair detaylar henüz netleşmedi, ancak Office 2013 gibi Office 365’in de ön izleme sürümleri indirilmeye sunuldu.

Ev kullanıcılarını hedefleyen Office 365 Home Premium beş farklı PC’ye yüklemeye olanak sağlayan lisans ile gelecek ve 20 GB’lık SkyDrive bulut depolama alanı bulunduracak. Bu versiyon içinde Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Access ve Publisher uygulamaları yer alacak. Ayrıca ayda 60 dakikalı Skype kredisi de sunulacak.

Office 365 Small Business Premium ise 10 farklı çalışana kadar ve her bir kullanıcı başına 5 yüklemeye kadar izin veriyor. Bu versiyon içinde Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Access, Publisher, InfoPath ve Lync uygulamaları yer alıyor. Office 365 ProPlus içindeyse 25 kullanıcı hesabı ve her bir kullanıcının 5 farklı bilgisayara yükleme yapma imkanı bulunuyor. ProPlus’ta da Small Business Premium paketindeki Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Access, Publisher, InfoPath ve Lync uygulamaları bulunuyor. Office 365 Enterprise paketindeyse ProPlus’ın içindeki her şey var, ancak buna ek olarak Exchange Online sayesinde şirketin e-posta hesabı bulut sunucuları üzerinde arşivlenip tutulabiliyor.

Yukarıdaki paketlerden herhangi birini istemeyenler için Office Web Apps paketi şu an için ve sonrasında ücretsiz olarak tutulmaya devam ediyor. Office 365’in yeni sürümünü denemek isteyenler aşağıdaki ilgili bağlantıyı takiip edebilir.

İlgili >> Microsof Office

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER