Teknoloji

Microsoft Office 2010 ilk masaüstü uygulama olarak Windows Store’da yer almaya başladı

Microsoft Windows 8’in Release Preview sürümünde yer alacak Windows Store mağazasında masaüstü tabanlı uygulamaları da listelemeye başlayacağını söylemişti. Görünüşe göre yazılım devi bu sözü tutuyor ve başlangıcı kendi elinden çıkan bir yazılımla, Microsoft Office 2010 ile yapıyor.

Windows Store üzerinde masaüstü uygulamaların dağıtımı sırasında sadece yazılımcının web sitesine bağlantı verilmesiyle yetinilecek, Metro uygulamalarında olduğu gibi yüklenecek dosya boyutu, izinler veya puanlama gibi unsurlar yer almayacaktı. Microsoft Office 2010 da bu şartı sağlayacak şekilde Windows Store’da yerini aldı. Test merkezinde Windows 8 Release Preview Türkçe sürümünün kurulu olduğu bilgisayar üzerinden Windows Store’a girdik ve Office 2010’un mağazaya girip girmediğini kontrol ettik. Microsoft Office 2010’u söylendiği gibi Productivity kategorisi altında bulamadık, görünüşe göre Microsoft’un hamlesi en azından şimdilik ABD gibi ülkelerle sınırlı.

Microsoft uygulamaların sertifikalanması ve bunların Windows Store üzerinde yer alması konusunda katı kurallara sahip. Masaüstü uygulamalarda ise bunlara birkaç ön şart daha ekleniyor. Örneğin yazılımcılar sadece uygulamalarının 32-bit ve 64-bit versiyonları olmak üzere iki adet bağlantı verme hakkına sahip ve bu bağlantıların doğrudan satın alma veya indirme sayfasına gitmesi gerekiyor. Ayrıca uygulamaların fiyat bilgileri ve versiyon numaralarının hem Microsoft’un mağazasında hem de yazılımcının kendi sayfasında birbirine uyması gerekiyor.

İlgili – Mcakins Online

İLGİLİ HABERLER