Teknoloji

Windows Mağaza’dan tam ekran uygulamalar masaüstü görev çubuğuna sabitlenebilir

Windows 8.1 çok yakında kullanıcılara Windows Mağaza uygulamalarını masaüstündeki görev çubuğuna sabitlemelerine izin veren bir güncelleme kazanabilir.

windows-8-1-tam-ekran-gorev-cubugu-230114

Wzor tarafından yayınlanan ekran görüntüleri Microsoft’un yeni işletim sistemi arayüzünde, klasik masaüstü özelliklerini Windows 8.1’e ekleyerek düzenleme yapması bekleniyor. Eğer sızan ekran görüntüleri doğruysa, kullanıcıların Başlangıç ekranını ziyaret etmek için daha az nedeni olacak.

Windows Mağaza’dan indirilen uygulamaların masaüstü görev çubuğuna eklenmesinin kullanıcılara bu uygulamaları klasik masaüstü ortamında açma iznini verip vermeyeceği bilinmiyor. Uygulamalar şu an Windows 8.1’de açıldığı gibi tam ekranda açılmaya devam edebilir.

Bu durum Windows Mağaza uygulamalarında klasik masaüstü deneyiminin çok da yoğun şekilde yaşanmayacağı anlamına gelir. Ancak genellikle klasik masaüstünde çalışmayı tercih edenler sık kullandıkları tam ekran uygulamaları her zaman ellerinin altında görmeyi sevebilir.

Bu arada WinSuperSite sitesi de gelecek Windows 8.1 güncellemesinin Windows Mağaza uygulamaları için masaüstü pencerelerindekine benzer şekilde bir kapatma butonu getirebileceğini duyduğunu iddia etti. Bu da Microsoft’un yeni arayüzün klasik masaüstü ortamı ve geleneksel PC donanımıyla daha iyi şekilde çalışmasını arzu ettiğini gösteriyor.

Windows 8.1 güncellemesinin ne zaman yayınlanacağı tam olarak belirlenmiş değil, ancak nisan ayının başında düzenlenecek Build geliştirici konferansında bunun netleşmesi bekleniyor.

İlgili >> Wzor, SuperSite

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER