Teknoloji

Microsoft Nuance için kesenin ağzını açmaya hazırlanıyor

microsoft copilot ai

Microsoft’un Discord’u satın almayı istediğine dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Görünen o ki, yazılım devinin planları arasında yer alan tek şirket Discord değil. Bloomberg’in haberine göre; Microsoft, konuşma teknolojisi alanında uzmanlaşan Nuance ile de ilgileniyor.

Taraflar arasındaki görüşmelerin ilerleyen aşamalara geldiği belirtilirken, Microsoft’un 16 milyar dolar ödemeye hazır olduğu söyleniyor. Anlaşmanın henüz kesinleşmediği belirtilse de, görüşmelerin ilerlemesi nedeniyle tarafların bu haftanın ilk günlerinde bir açıklama yapabileceği de belirtiliyor. Konuyla ilgili olarak taraflardan henüz bir açıklama gelmiş değil.

Microsoft’un Nuance’i neden satın almayı istediği konusunda henüz bilgi verilmiş değil. Ancak bunun şirkete çok sayıda avantaj sağlayacağını tahmin etmek pek zor değil. Yapay zekâ destekli konuşma tanıma teknolojisiyle tanınan Nuance, Microsoft’a mevcut ürünlerine bu ve benzeri teknolojileri entegre etme imkanı sağlayabilir.

Olası bir satın almanın Microsoft’a sağlık sektörüyle ilgili hedeflerine de yardımcı olabileceği belirtiliyor. Şirket daha önce Sağlık Bakımı için Bulut projesinde de Nuance ile birlikte çalışmıştı. İki şirketin ortak projeleri arasında doktor-hasta konuşmasının tıbbi kayıtlara dönüştürülmesini sağlayacak teknoloji de bulunuyor.

Nuance Microsoft tarafından satın alınırsa bu durumun Nuance’in diğer ürünlerini nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Microsoft’un Dragon Anywhere sesli dikte yazılımı gibi popüler servislerin mevcut yapısını koruyabileceği belirtilse de, bazı kaynaklar da şirketin strateji değişikliğine gidebileceğini iddia ediyor. Sürecin nasıl gelişeceğini görmek için biraz beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER