Manşetler

Microsoft Nuance’i 19.7 milyar dolar karşılığında satın alıyor

microsoft nuance

Microsoft’un ses tanıma teknolojileri üzerinde çalışan Nuance’i satın almaya hazırlandığına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Beklenen açıklamanın yapılması da fazla zaman almadı. Microsoft Nuance Communications’ı satın almak için 19.7 milyar dolar karşılığında anlaşmaya vardığını duyurdu.

Anlaşmanın temelinde Microsoft’un bulut, yapay zekâ ve sağlık hizmeti birimlerini Nuance’in bu alanlardaki uzmanlığından yararlanarak geliştirme isteği bulunuyor. Yapılan açıklamada, Sağlık Hizmetleri için Microsoft Cloud platformuna özellikle dikkat çekiliyor. İki şirketin bu platformda hâlihazırda bir iş birliği söz konusu.

Microsoft’un CEO’su Satya Nadella, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yapay zekânın teknolojinin en önemli önceliği, sağlık hizmetlerinin ise yapay zekânın en acil uygulama alanı olduğunu belirtti. Microsoft CEO’su, Nuance’in sağlık hizmetlerinde son noktadaki yapay zekâ katmanını oluşturduğunu ifade ederken; şirketin kurumsal yapay zekânın gerçek dünyaya uygulanmasında öncü olduğunun da altını çizdi.

Sesle kontrol özelliklerini geliştirme konusunda hatırı sayılır bir geçmişi olan Nuance, Siri’nin konuşma tanıma motorunun sağlayıcısı konumundaydı.

Microsoft ve Nuance arasındaki anlaşmanın resmi onay süreçlerinin ardından 2021’in sonu itibarıyla tamamlanması bekleniyor. Nuance’in CEO’su Mark Benjamin, şirketi Microsoft’un bulut birimine entegre edilene kadar görevine devam edecek. Nuance’in son kullanıcıya yönelik işlerinin akıbeti belirsizliğini koruyor. Ancak Microsoft’un uzun vadede Nuance’in hizmetlerini kendi ürünlerine entegre etmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER