Teknoloji

Microsoft Lumia Denim güncellemesini daha çok cihaza ulaştırmaya hazırlanıyor

microsoft-lumia-denim-191214

Microsoft, Lumia Denim güncellemesini bazı Nokia Lumia cihazlarına daha önceden göndermişti. Ancak güncellemenin daha geniş bir cihaz topluluğuna ulaştırılmasıyla birlikte kullanıcılar için işin heyecanlı kısmı başlayacağa benziyor. Güncelleme Windows Phone 8.1 Update 1 ile Lumia telefonlarına özgü bazı özellikleri birlikte sunuyor.

Güncellemeyle kullanıcılara sanal asistan Cortana’yı “Hey Cortana” diyerek aktive etme imkanı sağlanıyor. Lumia Denim ile birlikte uygulamalar Başlangıç Ekranı’nda bulunan bir klasöre taşınabiliyor. Word Flow özelliğiyse, Swype’takine benzer bir şekilde parmağı klavye üstünde sürükleyerek yazı yazma fırsatını veriyor.

Güncellemenin yüklenmesinin ardından dileyen kullanıcılar Glance ekranına hava durumu ve fitness bilgisi ekleyebilecek. Buna ek olarak, güncellemeyle birlikte web siteleri Internet Explorer’da daha hızlı biçimde yüklenebilecek.

Lumia Denim ile kameraya gelen yeniliklerin bazılarından sadece Nokia Lumia 930, Nokia Lumia Icon ve Nokia Lumia 1020 sahipleri faydalanabilecek. Kısıtlı bir kitleye hitap eden söz konusu özellikler arasında saniyede onlarca fotoğraf çekmek, Kameranın başlatılmasını hızlandıran Lumia Denim güncellemesi, Rich Capture ile daha gerçekçi fotoğraflar elde edilmesini sağlıyor. Moment Capture ise 4K video çekimini mümkün kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER