Teknoloji

Microsoft Lumia Denim güncellemesinin dağıtımına başladı

microsoft-lumia-denim-191214

Microsoft Lumia cihazlarına yeni Windows Phone güncellemesini dağıtmaya başladı. Lumia Denim olarak adlandırılan son güncellemeyle birlikte Lumia 830, Lumia 930 ve Lumia 1520 gibi akıllı telefonlara önemli kamera iyileştirmeleri getiriliyor.

En önemli değişiklik olarak Lumia Camera uygulaması dikkat çekiyor. Daha hızlı açılan bu uygulamayla fotoğrafları seri şekilde çekmek mümkün oluyor. Microsoft’un Lumia 1520’si fazlasıyla yetenekli bir kameraya sahip, ancak fotoğraf çekimindeki yavaşlık bu uygulamanın en zayıf noktalarından bir tanesi olarak dillendiriliyordu. Lumia Denim güncellemesiyle birlikte gelen Lumia Camera ile bunun ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Yeni Lumia Camera uygulaması 4K kalitesinde videoların çekimini de destekliyor. Ayrıca otomatik HDR moduyla çekim, Dinamik Flaş da diğer özellikler arasında bulunuyor. Kameraya yönelik iyileştirmeler Microsoft’un üst sınıf Lumia’larına geliyor, ancak bunlar Lumia 1020’ye ulaşmayacak gibi görünüyor. 41 megapiksel kameralı telefon için ek destekten söz edilmiyor. Bu arada Lumia Denim ile birlikte Microsoft’un dijital asistanı Cortana, “Hey Cortana” komutuyla etkinleştirilebilecek, bu özellik Lumia 930 ve Lumia 1520’lere geliyor.

Microsoft Lumia Denim güncellemesini çeşitli ülkelerde kullanılan Lumia telefonlarına sunmaya başladı. Lumia Denim’in Windows Phone 8.1 ile çalışan bütün Lumia akıllı telefonlarına dağıtımı ise, iş ortaklarının yapacağı test ve onayların ardından ocak ayının başlarında başlayacak. Microsoft’un destek sitesi aracılığıyla her bir ülke ve cihaz için güncellemenin ne zaman çıkmış olduğunu görebilirsiniz. Şu an için son çıkan Lumia 735 ve 830 haricinde bütün Lumia cihazlarında Cyan güncellemesiyle çalışıyor görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER