Teknoloji

Microsoft’un LinkedIn’i satın alma süreci yakında tamamlanacak

microsoft linkedin office

microsoft linkedinMicrosoft, geçtiğimiz haziran ayında LinkedIn’i 26.2 milyar dolar karşılığında satın alacağını açıklamıştı. Yazılım devi, önümüzdeki günlerde bu anlaşmanın tamamen resmileşeceğini duyurdu. ABD, Kanada ve diğer ülkelerdeki merciler, daha önce satışı onaylamıştı. Sürecin tamamlanması için geriye sadece Avrupa Komisyonu’nun onayı kalmıştı. Bu onayın da gelmesinin ardından sürecin sonuçlanmasının önündeki tüm engeller kalkmış oldu.

Microsoft LinkedIn anlaşmasının Avrupa Birliği tarafından onaylanması, çeşitli taahhütlerin ardından gerçekleşebildi. Şirket, üçüncü taraf profesyonel sosyal ağları desteklemekten vazgeçmeyeceği konusunda Avrupa Komisyonu’na söz verdi. Verilen tavizlerin önemli kısmının Microsoft Office’i LinkedIn’in rakiplerine açık tutmakla ilgili olduğu konuşuluyor.

Taraflar haziran ayında anlaşmaya vardığında sürecin yıl sonu itibarıyla tamamlanmasının hedeflendiği belirtilmişti. Yapılan açıklama, Microsoft’un bu hedefine ulaştığını gösteriyor. Yazılım devi, LinkedIn’i satın almasını “Dünyanın lider profesyonel bulutu ve dünyanın lider profesyonel ağı bir araya geliyor.” ifadesiyle tanımlıyor.

Microsoft başkanı ve baş hukuk danışmanı Brad Smith, LinkedIn anlaşmasının ağ oluşturmak ve kurumsal işbirliğinden daha fazlası olduğunu dile getirdi. Brexit ve ABD başkanlık seçiminden de bahseden bir yazı kaleme alan Smith, ortaya çıkan sonuçların pek çok kişinin ekonomik büyüme ve gelişen dijital ekonominin imkanlarından faydalanamadığını gösterdiğini ifade etti.

Microsoft LinkedIn ile Office kullanıcılarıyla olan bağını kuvvetlendirecek

LinkedIn’in 2 milyonu ücretli olmak üzere 433 milyon abonesi bulunuyor. Bu grup, Microsoft’un ürün ve servislerini kullananlarla da önemli ölçüde kesişiyor. Dolayısıyla bu satın alma sayesinde Microsoft’un Office kullanıcılarıyla olan bağını biraz daha kuvvetlendirdiği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER