Teknoloji

Microsoft Kinect buluta taşınıyor

microsoft kinectMicrosoft CEO’su Satya Nadella, Build 2018 konferansının açılış oturumunda Microsoft Kinect’in buluta taşınacağını açıkladı. Kinect’in 2010’da duyurulduğunda konuşmaya, bakışa ve görüşe öncelik veren bir cihaz olduğunu söyleyen Nadella, önce oyun deneyimi için kullanılan Kinect’in daha sonrasında PC’ye geldiğini ve ardından tıp, robotik, endüstri ve eğitim gibi alanlarda da Kinect’ten yararlanıldığını hatırlattı.

Geliştiricilerin Kinect ile yaptıklarından ilham aldıklarını belirten Microsoft CEO’su, Kinect’in HoloLens’te sunulan bazı özelliklerin temelini oluşturduğunu dile getirdi ve önümüzdeki dönemde “Azure için Project Kinect” ile Kinect’in imkanlarını daha geniş bir alana yaymayı istediklerini ifade etti.

Kinect’in Azure’a taşınmasının önemli bir gelişme olduğu söylenebilir. Microsoft, Xbox 360 ile kullanıma sunduğu derinlik kamerası ve mikrofon barındıran aksesuarın üretimini geçtiğimiz ekim ayında sonlandırmıştı.

Microsoft’un teknik ekibinden Alex Kipman da LinkedIn’de yaptığı paylaşımla “Azure için Project Kinect” hakkında bilgi verdi. Microsoft Kinect üzerinde bulunan derinlik sensörünün Azure yapay zekâ servislerine bağlanacağını belirten Kipman, böylelikle cihazların hem daha “doğru” çalışacağını hem de daha az güç tüketeceğini ifade etti. Kipman, derin öğrenme sayesinde küçük ağ operasyonlarına yapay zekâ algoritmalarını yerleştirmenin kolaylaşacağını da sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER