Teknoloji

Microsoft’un katlanabilir Surface cihazı 2019’dan önce gelmeyecek

microsoft surface phone

microsoft surface phone

Microsoft’un bir Surface Phone veya mini tablet üzerine çalıştığına dair haberler uzun zamandır ortalıkta dolaşıyor. Bu cihazın ihtiyaç duyulduğu anda ikiye katlanabileceği söyleniyordu. Gelen son haberler, kompakt Surface cihazının donanımı ve yazılımı üzerinde yeniden çalışmalar yapılıyor ve 2019’dan önce bir cihazın çıkması beklenmiyor.

Thurrott‘un kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Microsoft üretilen konsept cihazın kalitesinden memnun kalmadı. Her ne kadar planların sil baştan yapılması gibi bir durum söz konusu olmasa da, Microsoft attığı birkaç adımı yeniden değerlendiriyor.

İyi haber, son sızıntılara göre, projenin üstünde aktif biçimde çalışılıyor olması ve şu anda bitirileceğine dair bir işaretin bulunmaması. Bu da Microsoft’tan Surface Phone cihazı bekleyen ve bunun için imza kampanyası da açan kitleleri memnun ediyor.

Şimdiye kadar duyduklarımıza dayanarak, yeni Surface cihazının akıllı telefon bileşenleri kullanacağını söyleyebiliriz. Akıllı telefon boyutlarında olacak ve ikiye katlanabilecek. Ancak bu ürün Surface Phone adıyla çıkmayacak. Microsoft bu ürünü yeni bir donanım kategorisi içinde, cebe sığabilir cihaz olarak satacak.

Bu cihazın Andromeda OS adında, Windows 10’un yeniden düzenlenen modüler bir versiyonuyla çalışacağı söyleniyor. Modülerden kasıt, üstünde çalıştığı donanıma bağlı olarak, yazılıma çeşitli bileşenler isteğe göre eklenebilecek veya bundan kaldırılabilecek. Ne var ki, bu yazılım da henüz resmiyet kazanmadı ve çıkışı 2019’a kalacak gibi görünüyor.

Microsoft’un son mobil pazar girişiminde başına gelenlerin ardından yoğurdu üfleyerek yediğini, her şeyi mükemmel hâle getirmeden harekete geçmek istemediğini düşünebiliriz. Ancak kesin olan bir şey var ki, Microsoft Surface Phone üzerinde gerçekten çalışıyor ve bu telefon günün birinde gün ışığına kavuşacak.

İLGİLİ HABERLER