Teknoloji

Microsoft Kablosuz Ekran Adaptörünü hem küçülttü hem de ucuzlattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft

Microsoft Chromecast’e rakip olan multimedya aygıtını Eylül 2014’te çıkarmıştı. Android ve Windows desteğine sahip olan, Miracast destekli HDMI aygıtı sayesinde akıllı telefon, tablet veya dizüstü bilgisayardaki herhangi bir içeriği TV ekranına yansıtmak mümkün oluyor. Şirket Kablosuz Ekran Adaptörü olarak adlandırılan bu cihazı yeniledi, hem boyutunu hem de fiyatını küçülttü.

Yeni versiyon eskisine göre 10 dolar ucuz olacak şekilde 49.95 dolardan ABD’de satışa sunuluyor. Ayrıca Microsoft bu cihazın boyutunu küçültürken gecikme süresini de iyileştiriyor. Belirli TV’lerin HDMI portlarına erişim zor olabiliyor, küçülen boyut sayesinde bu gibi cihazlara adaptörü bağlamak daha kolay olacaktır.

microsoft-display-adapter-180216

Microsoft HDMI aygıtı Wi-Fi Direct destekliyor

Fiyat ve boyuttan daha başka bir şey değişmiş gibi görünmüyor. Şirket yine Miracast teknolojisini kullanmaya devam ediyor. Bu da uygulamaların bu cihaz için güncellenmiş olmasını gerektirmiyor. Ayrıca Wi-Fi Direct bağlantısı sayesinde bir internet bağlantısına da gerek duymadan, yerelde tuttuğunuz dosyaları da kolaylıkla TV ekranına yansıtabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Miracast nedir, ne işe yarar, AirPlay ve Chromecast?ten farkları nelerdir?

Microsoft’un yeni Kablosuz Ekran Adaptörü ABD ve Kanada’da ön siparişe sunuldu. Dağıtımı da 1 Marttan itibaren başlayacak.

İLGİLİ HABERLER