Teknoloji

Microsoft Intel Spectre düzeltmelerini güncelleme kataloguna ekliyor

Microsoft Intel’in bellenim güncellemelerini dağıtıma sunarak Windows 10 sistemlerini Spectre CPU açığına karşı korumayı planlıyor. Normalde Microsoft, Surface cihazları için kendi bellenim güncellemelerini çıkarırken, PC üreticilerine kendi bellenim güncellemelerini çıkarma seçeneğini sunuyor. Şimdi şirket, Intel bellenim güncellemelerini Microsoft Güncelleme Kataloguna ekliyor. Bu da şirketlerin bilişim teknolojileri yöneticilerinin bu güncellemeleri sistemlere daha kolay şekilde dağıtmalarına yardımcı olacaktır.

Başlangıçta Skylake sistemleri için güncellemeler sunulacak. Microsoft, çıktıkça daha fazla sistem bellenim güncellemesinin listeleneceğini de söyledi. Microsoft’un Windows Servis ve Dağıtım ekibinden John Cable, yongaset ve cihaz üreticileriyle birlikte çalışmaya devam ederek daha fazla hassasiyet engelleyici önlemi sunacaklarını belirtti. Microsoft, bu bellenim güncellemelerini şirketin Windows Update sistemi üzerinden otomatik olarak dağıtma sözünü vermese de, bunları Güncelleme Katalogu içinde listelemek de sıra dışı bir adım sayılır.

Microsoft, üçüncü taraf anti virüs şirketleriyle de birlikte çalışarak bellenim yamalarının ve Windows güncellemelerinin sistemlerle uyumlu olup olmadığından emin olduğunu söylüyor. Uyumluluk sorunlarıyla ilgili risklerin bulunduğu ve bundan dolayı da Microsoft’un anti virüs programlarının, güncellemeler uygulanmadan önce uyumluluk onayı vermesine ihtiyaç duyduğu dile getiriliyor. Cable, Windows cihazlarının büyük çoğunluğunun uyumlu anti virüs yazılımlarıyla yüklü olduğunu söyledi.

İLGİLİ HABERLER