Teknoloji

Microsoft Harman Kardon desteğiyle Amazon Echo’ya rakip olacak

microsoft harman kardonMicrosoft Harman Kardon ile birlikte Amazon’un Echo adını taşıyan akıllı hoparlörlerine rakip olacak bir ürün geliştiriyor. Söz konusu ürün, Microsoft’un dijital asistanı Cortana’yı barındıran bir akıllı hoparlör olacak.

Sesle aktive edilebilen hoparlör için hazırlanan ilk tanıtım filmi, potansiyel müşterilere neyle karşılaşacakları konusunda ipucu veriyor.

Amazon Echo’dan çok da farklı görünmeyen silindirik bir tasarıma sahip olan hoparlör, Google’ın benzer nitelikteki ürünü Home’dan da etkilenmişe benziyor.

Hoparlörün üst kısmına yerleştirilen ekranda ise Cortana düşünürken ortaya çıkan mavi halkayı hatırlatan izler görülüyor.

Microsoft Harman Kardon ile birlikte geliştirdiği hoparlöre ait detayları önümüzdeki yıl paylaşacak

Hazırlanan tanıtım videosu, cihazla ilgili olarak fazla bilgi vermiyor. Sadece hoparlörün 2017’de satışa sunulacağı belirtiliyor. Cortana Devices SDK ile Nesnelerin İnterneti konusuna ilgisini gösteren Microsoft’un başka üreticilerle de benzer ürünler geliştirmesi muhtemel görünüyor. Şirket, Cortana’nın farklı kategorilerden çok sayıda cihaza entegre edilmesini istiyor. Microsoft Harman Kardon ile geliştirdiği yeni ürüne daha fazla detayı da önümüzdeki yıl açıklayacak.

İLGİLİ HABERLER