EğlenceTeknoloji

Microsoft koronavirüs salgını nedeniyle GDC 2020’ye katılmayacak

microsoft copilot ai

Microsoft, ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlenecek 2020 Oyun Geliştiricileri Konferansı‘na (GDC 2020) katılmaktan vazgeçtiğini duyurdu. Şirket tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, kararın koronavirüs salgını nedeniyle alındığını belirtti. Microsoft, GDC 2020’den çekilme kararı alan ilk şirket değil. Daha önce Facebook, Sony, Kojima Productions ve Unity hem çalışanlarının hem de katılımcıların emniyetini gerekçe göstererek GDC 2020’ye katılmayacaklarını açıklamışlardı. GDC 2020, 16-20 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

Microsoft’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Küresel sağlık otoriteleri tarafından yayınlanan talimatları dikkatli biçimde inceledikten sonra işi şansa bırakmamak için, zor da olsa GDC 2020’den çekilme kararı aldık. Oyuncuların, geliştiricilerin, çalışanlarımızın ve iş ortaklarımızın sağlığı ve emniyeti en önemli önceliğimiz. Özellikle de koronavirüs salgını nedeniyle kamu sağlığına yönelik riskler tüm dünyada artarken.”

Benzer kaygılar, Barselona’da düzenlenmesi gereken MWC 2020’nin de iptal edilmesine sebep olmuştu. Facebook ise 5 Mayıs’ta başlayacak F8 geliştirici konferansını yine koronavirüs tehdidi nedeniyle iptal etme kararı almıştı.

Microsoft, GDC 2020 etkinliği yerine 16-18 Mart tarihleri arasında Game Stack internet sitesinde dijital bir etkinlik gerçekleştirecek. Geliştiriciler bu etkinlikte Microsoft’un GDC 2020’de yapmayı planladığı sunumların önemli bir kısmını izleyebilecek. Bu sunumlar canlı yayında izlenebilecek.

İLGİLİ HABERLER