Teknoloji

Microsoft Edge Linux sürümü için ilk beta gelecek ay çıkıyor

microsoft edge linux

Microsoft, önümüzdeki ay Linux için Edge tarayıcısının bir önizleme sürümünü yayınlamayı planlıyor. Bu yılın başlarında Linux üzerinde çalışacak Edge internet tarayıcısı için planlarını resmi olarak duyurulmasından sonra, Linux kullanıcıları ekim ayında tarayıcının bir ön izlemesini indirebilecekler.

Önizleme, Microsoft’un Edge Insider sitesinden veya yerel Linux paket yöneticisi aracılığıyla temin edilebilecek. Microsoft, Edge’in Windows ve macOS sürümlerinde bulunan kaç özelliğin henüz Linux için Edge’de kullanılabileceğini söylemiyor, ancak özelliklerin büyük çoğunluğunun bu sürüme de gelmesi muhtemel görünüyor.

Linux önizlemesi, işletmeleri Edge’i kullanmaya ikna etmek için Microsoft tarafından sunulan daha geniş bir desteğin parçası niteliğni taşıyor. Microsoft bugün düzenlenen Ignite etkinliğinde, BT yöneticilerinin Edge’de bulunan Internet Explorer modunu yönetmesini kolaylaştırdığını da duyurdu. Bu modun yardımıyla işletmelerin eski siteleri Internet Explorer’ın kendisine dokunmak zorunda kalmadan daha güvenli bir şekilde kullanması mümkün olacak. Microsoft, 17 Ağustos 2021’de Microsoft 365 uygulamaları ve hizmetleri genelinde Internet Explorer 11 desteğini bırakarak gelecek yıl web tarayıcısına tam anlamıyla veda etmeyi hedefliyor.

Ayrıca Microsoft, Edge için yakında önizlemesi sunulacak olan yeni bir kiosk modu oluşturuyor. İşletmeler, kiosklar ve dijital tabelalar için kilitli bir tarayıcı oluşturmak amacıyla bunu kullanabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER