Teknoloji

Microsoft Edge Android uygulamasına web sayfası çeviri özelliği geliyor

microsoft edge
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft edge

Microsoft’un son zamanlarda üzerinde epey fazla geliştirme çalışması yaptığı Microsoft Edge’in iOS ve Android versiyonları için sürekli yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Eğer uygulamanın beta versiyonunu kullanıyorsanız, son güncellemeyle birlikte Microsoft’un bazı yenilikler getirdiği dikkatinizi çekmiştir.

Ne var ki, henüz Microsoft Edge’in Google Play Store’da, tüm kullanıcılara dağıtılan Android versiyonunu kullanıyorsanız, o hâlde bu haber sayesinde gelecek sürümde nelerin geleceğini öğrenme fırsatı bulacaksınız.

İlki ve en önemlisi, Microsoft web sitesi çeviri özelliğini ekliyor. Bu, modern bir mobil internet tarayıcısının olmazsa olmaz özellikleri arasında yer alıyor. Söz konusu özellik şu anda beta versiyonunda test ediliyor ve farklı dildeki bir web sayfasının otomatik olarak ana dilinizde yüklenmesine imkan tanıyor.

Edge içinde Bing Rewards’u kullananlar, Microsoft’un bununla ilgili olarak yaşanan bir sorunu çözmesinden memnuniyet duyacaklardır. Söz konusu sorun nedeniyle kullanıcılar, varsayılan olarak Bing arama motorunu kullanmalarından dolayı almaları gereken ödülleri alamıyorlardı.

Bir başka memnun edecek sürpriz de Windows 10’un Timeline özelliğiyle entegrasyon olacaktır. Böylelikle Android telefonunuzda ziyaret ettiğiniz sitelerin geçmişini Windows 10 PC’nizdeki Timeline bölümünde görebileceksiniz.

Son olarak, yeni özelliklere ek olarak bazı performans iyileştirmeleri de listede yer alıyor. Söz konusu değişikliklerin ve yeniliklerin son kullanıcılara ne zaman sunulacağı konusunda bir bilgi bulunmuyor. İlgi duyanlar Microsoft Edge’in beta sürüm kanalına abone olarak son değişiklikleri test edebilirler.

İLGİLİ HABERLER