Teknoloji

Microsoft Cortana ile etkileşim yöntemini değiştirmeye hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft cortana

Cortana henüz Türkçe desteğine kavuşmadan, kapsamlı bir yenilikten geçmeye hazırlanıyor. Hem Thurrott hem de Windows Central siteleri tarafından geçilen iki ayrı haberde Cortana için yapılacak ve onu sohbet tabanlı hâle getirecek kullanıcı arayüzü değişikliklerinden bahsediliyor. Genel olarak her iki haber de Microsoft’un Cortana’yı hem keşfetme hem de kullanıcıyla etkileşim kurma noktasında daha rahat kullanılabilir hâle getirme fikrine yoğunlaşıyor.

Windows Central sitesi Microsoft’un Cortana için sohbet hissini daha fazla veren, Android’deki Google Asistan’a benzeyen bir kullanıcı arayüzü üzerinde çalıştığını söylüyor. Aslında kullanıcılar Cortana’ya bir soru yazıp cevabını alabiliyor, ancak yeni görünümün Google’ın Allo mesajlaşma uygulamasındaki metin tabanlı sohbete benzeyeceği söyleniyor. Yazılı cevaplar sesli yanıtlarla da desteklenecek. Sesle giriş de bulunmaya devam edecek.

Öte yandan Thurrott sitesiyse, Microsoft’un kullanıcı arayüzünü daha fazla karşılıklı mesajlaşma hissi verir hâle getirmenin yanı sıra, Windows 10’da asistanı sistem görev çubuğunda, saatin yanında konumlandırmayı düşündüğünü belirtiyor. Bu durum kullanıcılar için asistanı gizlemeyi daha zor hâle getirecektir. Tüm bu yeniliklerin ne zaman çıkacağı hususunda şu an için kesin bir bilginin bulunmadığı belirtiliyor.

Microsoft son olarak perşembe günü Windows 10 için yeni bir test versiyonu yayınladı. Bu son sürüm Cortana tarafında da bazı değişiklikler içeriyor. Kullanıcılar etkinlikler gibi bazı öğelere ait görselleri taratarak hatırlatıcılar oluşturabiliyor. Böylelikle bir konser afişinin fotoğrafını çektiğinizde, Cortana bundan bir hatırlatıcı oluşturabiliyor. Ayrıca Cortana’nın lasso özelliği de ekran kalemiyle çalışan kullanıcıların bir içeriği daire içine alarak onunla ilgili hatırlatıcılar oluşturmasını sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER